Eduskuntavaalien mielipiteet

Sami Kylmäläinen: Tulevat vaalit määrittelevät tavallisen suomalaisen kohtaloa pitkälle eteenpäin

today21.3.2019

share close

Kevään 2019 eduskuntavaalit tulevat määrittelemään maamme tulevaisuutta poikkeuksellisella tavalla. Kohtalonkysymyksiä tulevat olemaan muun muassa ilmastotoimet, maahanmuutto ja sosiaaliturva. Linjauksien vetoa ei helpota lainkaan se, että nämä kolme suurta asiaa limittyvät monessa kohtaa toistensa kanssa. Ilmastonmuutos lisää suurella todennäköisyydellä siirtolaisuutta ja aiheuttaa painetta maahanmuuton osalta Suomeenkin. Maahanmuuton kasvu taas lisää painetta sosiaaliturvan leikkauksiin myös kantasuomalaisten osalta.

Maahanmuuton yhteydessä unohdetaan aivan liian usein mainita se tosiasia, että mitä enemmän otamme maamme sosiaaliturvan piiriin ihmisiä, sitä vähemmän meillä on sitä sosiaaliturvaa jaettavaksi suomalaisille. Edessä on väistämätön vastakkainasettelu.

Toinen toistaan mahtipontisemmat julistukset siitä, kuinka meidän tulee ottaa vastuuta ja edelläkävijän roolia ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa ovat saaneet jo surkuhupaisia piirteitä. Kukaan näistä julistajista ei missään vaiheessa mainitse näiden toimien hintaa, eikä etenkään sitä kuka sen hinnan maksaa. Ihmisten olisikin syytä pohtia, mitä uhrauksia heiltä tullaan jatkossa edellyttämään. Erityisesti, kun samalla kiinalaiset ja intialaiset saavat jatkaa hillitöntä saastuttamistaan.

Kaikessa päätöksenteossa meidän on syytä muistaa, että olemme ensisijaisesti suomalaisia ja meidän tulee ensimmäisenä pitää huolta suomalaisista. Me emme voi korjata kaikkia ympäröivän maailman ongelmia, emmekä ottaa suojiimme kaikkia maailman vääryyttä kärsineitä.

Oikea tapa lähestyä näitä ongelmia ei voi olla suomalaisen hyvinvoinnin ja yhteiskunnan rapauttaminen.

Sami Kymäläinen

eduskuntavaaliehdokas (ps),

Orivesi

Kirjoittaja: Lukijalta

Rate it

Katso myös nämä

Eduskuntavaalit 2023

Kansanedustajaehdokas Katri Virkkunen: Suomirata on Tampereen kaupunkiseudun parhaaksi

Tampereen kaupunkiseutu on kehittynyt viime vuosina nopeassa tahdissa. Pirkanmaan vetovoimaan ja tavoitettavuuteen panostamalla kehitys ei ole hiipumassa tulevaisuudessa. Tampere ja naapurikunnat ovat olleet vuodesta toiseen Suomen houkuttelevimpien kuntien ja kaupunkien kärkisijoilla. Uusien yritysten ja asukkaiden lisäksi Tampereen seutu vetää puoleensa myös matkailijoita aiempaa enemmän. Seudun positiivinen kehitys on turvattava myös […]

today10.2.2023


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%