Eduskuntavaalien mielipiteet

Jocka Träskbäck: Hyvinvointivaltio tarvitsee talousvaalit

today23.3.2019

share close

Saimme äskettäin hyviä uutisia syrjäytymisen vähenemisestä varsinkin uusien työpaikkojen ansiosta. Tilastokeskuksen mukaan syrjäytyneiden osuus 20–24-vuotiaista romahti päättyneellä hallituskaudella peräti 21,4 prosenttia, joten Suomeen syntyneet 140 000 uutta työpaikkaa vähensivät syrjäytymistä enemmän kuin mikään muu hanke tai tukijärjestelmä koskaan. Työ on siis parasta sosiaaliturvaa.

Etlan mukaan puolet uusista työpaikoista syntyi hallituksen ansiosta ja puolet kansainvälisen talouskehityksen ja edellisen hallituksen eläkeuudistuksen ansiosta. Poliittisten päätösten vaikutus työllisyyteen on päivänselvä, mutta päätökset toimivat molempiin suuntiin. Terve taloudenpito tuottaa paljon hyvää, mutta helppoheikkien taloudenpidon seuraukset ovat täysin päinvastaiset.

Jokainen kortistosta työllistynyt säästää verorahoja vuodessa noin 12 000 euroa, joten 140 000 uutta työpaikkaa on ollut hyvinvointivaltiolle peräti 1,6 miljardin lottovoitto. Puhumattakaan työpaikan saaneiden kokemasta inhimillisestä hyvästä.

Meillä ei ole varaa hyvinvointivaltioon ilman tällä kaudella aikaansaadun positiivisen työllisyys- ja talouskehityksen jatkumista. Hyvinvointivaltio ei tarvitse nyt hoivavaaleja, sotevaaleja tai ilmastovaaleja, sillä tarvitsemme ennen kaikkea talousvaalit. Kaikki muu hoivapalveluista sosiaalitukeen ja koulutuksesta ilmastonmuutoksen torjumiseen voidaan maksaa vain terveen talouspolitiikan tuloksilla.

Huhtikuussa suomalaiset saavat äänestää vaaliuurnilla terveen taloudenpidon, työllisyyden parantumisen sekä velkaantumisen ja syrjäytymisen vähentämisen puolesta. Tai vaihtoehtoisesti lisäverojen, holtittoman taloudenpidon ja tulevien sukupolvien holtittomasti paisuvan velkataakan puolesta. Jokainen tietää miten käy, kun päästelee pakkasella housuunsa, joten pidetään jatkossakin kädet omissa taskuissa ja sormet poissa suomalaisten pankkitileiltä.

Jocka Träskbäck
eduskuntavaaliehdokas (kok.)

Kirjoittaja: Lukijalta

Rate it

Katso myös nämä

Eduskuntavaalit 2023

Kansanedustajaehdokas Katri Virkkunen: Suomirata on Tampereen kaupunkiseudun parhaaksi

Tampereen kaupunkiseutu on kehittynyt viime vuosina nopeassa tahdissa. Pirkanmaan vetovoimaan ja tavoitettavuuteen panostamalla kehitys ei ole hiipumassa tulevaisuudessa. Tampere ja naapurikunnat ovat olleet vuodesta toiseen Suomen houkuttelevimpien kuntien ja kaupunkien kärkisijoilla. Uusien yritysten ja asukkaiden lisäksi Tampereen seutu vetää puoleensa myös matkailijoita aiempaa enemmän. Seudun positiivinen kehitys on turvattava myös […]

today10.2.2023


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%