Eduskuntavaalien mielipiteet, Eduskuntavaalit Lempäälässä ja Vesilahdessa, Mielipiteet

Jocka Träskbäck: Hyvinvointivaltio tarvitsee talousvaalit

Jocka Träskbäck: Hyvinvointivaltio tarvitsee talousvaalit

Saimme äskettäin hyviä uutisia syrjäytymisen vähenemisestä varsinkin uusien työpaikkojen ansiosta. Tilastokeskuksen mukaan syrjäytyneiden osuus 20–24-vuotiaista romahti päättyneellä hallituskaudella peräti 21,4 prosenttia, joten Suomeen syntyneet 140 000 uutta työpaikkaa vähensivät syrjäytymistä enemmän kuin mikään muu hanke tai tukijärjestelmä koskaan. Työ on siis parasta sosiaaliturvaa.

Etlan mukaan puolet uusista työpaikoista syntyi hallituksen ansiosta ja puolet kansainvälisen talouskehityksen ja edellisen hallituksen eläkeuudistuksen ansiosta. Poliittisten päätösten vaikutus työllisyyteen on päivänselvä, mutta päätökset toimivat molempiin suuntiin. Terve taloudenpito tuottaa paljon hyvää, mutta helppoheikkien taloudenpidon seuraukset ovat täysin päinvastaiset.

Jokainen kortistosta työllistynyt säästää verorahoja vuodessa noin 12 000 euroa, joten 140 000 uutta työpaikkaa on ollut hyvinvointivaltiolle peräti 1,6 miljardin lottovoitto. Puhumattakaan työpaikan saaneiden kokemasta inhimillisestä hyvästä.

Meillä ei ole varaa hyvinvointivaltioon ilman tällä kaudella aikaansaadun positiivisen työllisyys- ja talouskehityksen jatkumista. Hyvinvointivaltio ei tarvitse nyt hoivavaaleja, sotevaaleja tai ilmastovaaleja, sillä tarvitsemme ennen kaikkea talousvaalit. Kaikki muu hoivapalveluista sosiaalitukeen ja koulutuksesta ilmastonmuutoksen torjumiseen voidaan maksaa vain terveen talouspolitiikan tuloksilla.

Huhtikuussa suomalaiset saavat äänestää vaaliuurnilla terveen taloudenpidon, työllisyyden parantumisen sekä velkaantumisen ja syrjäytymisen vähentämisen puolesta. Tai vaihtoehtoisesti lisäverojen, holtittoman taloudenpidon ja tulevien sukupolvien holtittomasti paisuvan velkataakan puolesta. Jokainen tietää miten käy, kun päästelee pakkasella housuunsa, joten pidetään jatkossakin kädet omissa taskuissa ja sormet poissa suomalaisten pankkitileiltä.

Jocka Träskbäck
eduskuntavaaliehdokas (kok.)

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>