Uutiset

Junapilotti tuo uutta raideliikennettä Nokian ja Tampereen välille

Junapilotti tuo uutta raideliikennettä Nokian ja Tampereen välille

Liikenne- ja viestintäministeriö ja VR-Yhtymä Oy ovat sopineet ostoliikennesopimuksella toteutettavasta junaliikenteestä vuonna 2020. Uusi sopimus lisää erityisesti lähiliikenteen junavuoroja. Raha-asiainvaliokunta puolsi sopimusta 28. maaliskuuta 2019.

Osto- ja velvoiteliikenteen kokonaisuudessa ovat mukana myös tammikuussa jatkosuunnitteluun edenneet kolme alueellista junaliikennepilottia Kymenlaaksossa, Pirkanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla.

Pirkanmaalla täysin uutta lähijunaliikennetarjontaa syntyy Nokian ja Tampereen välille. Yhteysvälille tulee neljätoista vuoroa päivässä palvelemaan erityisesti työmatka- ja opiskeluliikennettä. Tarjontaa lisätään myös yhdeksällä vuorolla Toijalan ja Tampereen välillä, joista viisi Hämeenlinnan kautta Riihimäelle/Riihimäeltä asti. Mänttä-Vilppulan suuntaan aikataulurakennetta muutetaan kahden lisävuoron mahdollistamiseksi.

- Tämä on merkittävä avaus maakunnan lähiliikenteen kehittämisessä. Lisävuorot mahdollistavat aidon työmatkaliikkumisen junalla, erityisesti ruuhka-aikaan, sanoo suunnittelujohtaja Karoliina Laakkonen-Pöntys Pirkanmaan liitosta.

Ostosopimuksella valtio sitoutuu ostamaan VR:ltä junaliikennettä 1.1.2020 - 31.12.2020 välisenä aikana. Sopimuksessa on mukana jatko-optio, joka antaa osapuolille mahdollisuuden jatkaa sopimuksen voimassaoloa 19. kesäkuuta 2022 saakka.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>