Eduskuntavaalien mielipiteet

Jouni Ovaska: Perintövero on lakkautettava

today2.4.2019

share close

Työn tekeminen kuluttaa energiaa – yleensä palkkaa maksetaan juurikin vaivannäöstä. Vaivan näkeminen on kuitenkin välttämätöntä mahdollistaakseen itsensä elättämisen. Eikä pelkästään itsensä, sillä useimpien mielestä tärkeimpiä motiiveja työnteolle on se, että pystyy elättämään omaa perhettään ja luomaan heille hyvät edellytykset elämään.

Vanhemmat ajattelevat lastensa parasta ja haluavat varmistaa, että näillä olisi parempi tulevaisuus kuin itsellä aikoinaan. Nykyinen perintövero kuitenkin hankaloittaa tämän toteuttamista ja heikentää kannustimia säästämiseen. Ihmisellä tulisi olla lähtökohtainen oikeus luovuttaa ansaitsemaansa, jo moneen otteeseen verotettua, omaisuuttaan eteenpäin lapsilleen ilman, että valtio ottaa osansa.

Kun valtio tulee apajille perintöä jaettaessa, koituu tästä useita käytännön ongelmia. Timantti muuttuu tikariksi, kun vuosikymmenten ajan jälkeläisiä varten kerätyn ja säästetyn omaisuuden luovuttamisesta aiheutuvat veroseuraamukset ovat niin mittavia, että vastaanottajan täytyy ottaa lainaa tai käyttää säästönsä niistä selvitäkseen.

Perintö- ja lahjaverosta saatavat hyödyt ovat yllättävän alhaiset. Se tuottaa verotuloja alle 1 prosentin julkisen talouden budjetista, mikä on helposti korvattavissa muilla keinoilla. Ei olekaan yllättävää, että verosta on luovuttu monessa Suomen verrokkimaassa, kuten Ruotsissa, Norjassa ja Itävallassa.

Perintöveron poistamisella vahvistettaisiin ihmisten kannustinta tehdä työtä tai varmistaa perheyrityksensä onnistuneen jatkumisen myös tulevina sukupolvina. Perintöveron lakkauttaminen on asetettava pitkän aikavälin tavoitteeksi.

Jouni Ovaska

Kansanedustajaehdokas (kesk)

Tampere

Kirjoittaja: Lukijalta

Rate it

Katso myös nämä

Eduskuntavaalit 2023

Kansanedustajaehdokas Katri Virkkunen: Suomirata on Tampereen kaupunkiseudun parhaaksi

Tampereen kaupunkiseutu on kehittynyt viime vuosina nopeassa tahdissa. Pirkanmaan vetovoimaan ja tavoitettavuuteen panostamalla kehitys ei ole hiipumassa tulevaisuudessa. Tampere ja naapurikunnat ovat olleet vuodesta toiseen Suomen houkuttelevimpien kuntien ja kaupunkien kärkisijoilla. Uusien yritysten ja asukkaiden lisäksi Tampereen seutu vetää puoleensa myös matkailijoita aiempaa enemmän. Seudun positiivinen kehitys on turvattava myös […]

today10.2.2023


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%