Eduskuntavaalien mielipiteet

Hanna Holma: Jokaiselle suomalaiselle tulisi perustaa työtili

today6.4.2019

share close

Suomessa jää paljon töitä tekemättä ja palkkoja maksamatta siksi, että palkkaaminen on tehty liian vaikeaksi. Vaikka palkkausta helpottamaan on kehitetty Palkka.fi -verkkopalvelu ja monia kevytyrittäjyyspalveluita, palkkaaminen on edelleen liian vaikeaa tavalliselle kansalaiselle. Lisävaikeutta toi uusi tulorekisteri.

Palkkaamiseen tarvitaan helpotusta. Jokaiselle suomalaiselle pitäisi perustaa verohallinnon ylläpitämä työtili, jolle maksetaan palkka. Työtilin numero voisi olla vaikka pankkikortin kokoisessa kortissa, jotta se olisi aina kansalaisen saatavissa. Tuolle työtilille maksettaisiin aina palkka.

Työtili olisi paikka, jonne maksettaisiin yhdellä klikkauksella työstä sovittu summa. Työtilille maksetut rahat kohdistuisivat aina oikeaan osoitteeseen: eläkemaksuihin, vakuutuksiin, työnantajamaksuihin ja muihin tarvittaviin maksuihin sekä tietysti palkkasumma työntekijän henkilökohtaiselle tilille. Työtilin tiedot menisivät automaattisesti reaaliajassa myös tulorekisteriin.

Kotitaloudet ja yhdistykset hyötyisivät valtavasti uudistuksesta. Esimerkiksi lastenhoidosta, naapurin autonpesusta tai nurmikonleikkauksesta maksetaan harvoin virallista palkkaa, koska se on liian vaikeaa.

Työtilistä olisi valtavasti hyötyä esimerkiksi kotona lapsiaan hoitaville vanhemmille tai eläkeläisille lisäansioiden saamiseksi sekä nuorten työllistämisessä kotitalouksiin ja yhdistyksiin. Työtilin avulla voisi myös kokeilla bisnesideoiden toimivuutta ja kannattavuutta ennen varsinaisen yrityksen perustamista.

Palkkaamisesta pitää tehdä niin helppoa, että jokainen kotitalous, yhdistys ja yksilö voivat olla työnantajia ilman yrityksen perustamisen vaivaa. Uskon, että uudistuksen avulla myös harmaata taloutta saataisiin kitkettyä ja verorahat ohjattua yhteiskunnan käyttöön.

Hanna Holma

eduskuntavaaliehdokas (kesk)

Kirjoittaja: Lukijalta

Rate it

Katso myös nämä

Eduskuntavaalit 2023

Kansanedustajaehdokas Katri Virkkunen: Suomirata on Tampereen kaupunkiseudun parhaaksi

Tampereen kaupunkiseutu on kehittynyt viime vuosina nopeassa tahdissa. Pirkanmaan vetovoimaan ja tavoitettavuuteen panostamalla kehitys ei ole hiipumassa tulevaisuudessa. Tampere ja naapurikunnat ovat olleet vuodesta toiseen Suomen houkuttelevimpien kuntien ja kaupunkien kärkisijoilla. Uusien yritysten ja asukkaiden lisäksi Tampereen seutu vetää puoleensa myös matkailijoita aiempaa enemmän. Seudun positiivinen kehitys on turvattava myös […]

today10.2.2023


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%