Eduskuntavaalien mielipiteet

Jarkko Lahtinen: Turvallisuus on ehdoton edellytys toimivalle yhteiskunnalle

today8.4.2019

share close

Eduskuntavaaleihin liittyvässä keskustelussa on puhuttu paljon eri asioista, ilmastosta, sotepalveluista, taloudesta, verotuksesta, ikääntyvien ihmisten hoidosta, maahanmuutosta, työllisyydestä… Vähemmälle keskustelulle on jäänyt turvallisuus. Turvallisuudella on kuitenkin iso merkitys edellä luetelluille asioille. Turvallisuus on kuitenkin aivan keskeinen asia ihmisten elämässä, ehdoton edellytys toimivalle yhteiskunnalle. Turvallisuus on vähän kuin terveys. Sen merkityksen tajuaa usein vasta sitten, kun jotain on pielessä. Ilmastonmuutoskeskusteluissa ei voi ohittaa turvallisuutta, hallitsemattomaan maahanmuuttoon sisältyy riskejä turvallisuudelle.

Turvallinen arki kuuluu kaikille, ja turvallisuus on osa hyvää päätöksentekoa. Yksilön turvallisuuden tunnetta luo turvallinen elinympäristö. Avainasemassa luotaessa turvallista elinympäristöä ovat viranomaiset ja päätöksentekijät. Lapsiperheillä on monenlaisia haasteita tämän päivän Suomessa. Turvattomuutta heille aiheuttavat kiireinen aika, ongelmat toimentulossa, rahanpuute lasten- ja nuorten harrastuksiin, syrjäytyminen, koulukiusaaminen, mielenterveysongelmat, huumeet ja alkoholi.

Tarvitaan lisää ns. matalan kynnyksen palveluita, perhetyöntekijöitä, lastensuojeluun ja kouluihin riittävästi työntekijöitä.

Varhaisella oikeanlaisella puuttumisella on suuri vaikutus asioihin ja turvallisuudelle. Avuntarve ja palvelut on saatava kohtaamaan. Avainasemassa on aito ja avoin vuoropuhelu asiakkaiden ja avuntarvitsijoiden ja palveluntarjoajan välillä.

Ikääntyvien ihmisten kohdalla tärkeä kysymys on ihmisen toimintakyky. Kotona pärjääminen edellyttää tietynlaista toimintakykyä, asuinympäristön paloturvallisuus on oltava kunnossa. Jos kotona ei pärjää, on mietittävä muita ratkaisuja.

Hoitolaitoksissa hyvän hoidon perustana pitää olla potilasturvallisuus, työntekijöiden työturvallisuus ja tärkeimpänä asiana ihmisarvon kunnioittaminen. Hoitajamitoitus on kirjattava lakiin ja on mahdollistettava myös sen yli menevä hoito, jos potilaan vointi sitä vaatii.

 

Turvallisuuden merkitys edellä luetelluille asioille on todella merkittävä. Suomen on sanottu olevan maailman turvallisin maa. Ollaan ylpeitä tästä ja tehdään kaikki voitava turvallisuuden eteen kaikki huomioiden.

 

Lahtinen Jarkko

eduskuntavaaliehdokas

Keskustapuolue

Kirjoittaja: Lukijalta

Rate it

Katso myös nämä

Eduskuntavaalit 2023

Kansanedustajaehdokas Katri Virkkunen: Suomirata on Tampereen kaupunkiseudun parhaaksi

Tampereen kaupunkiseutu on kehittynyt viime vuosina nopeassa tahdissa. Pirkanmaan vetovoimaan ja tavoitettavuuteen panostamalla kehitys ei ole hiipumassa tulevaisuudessa. Tampere ja naapurikunnat ovat olleet vuodesta toiseen Suomen houkuttelevimpien kuntien ja kaupunkien kärkisijoilla. Uusien yritysten ja asukkaiden lisäksi Tampereen seutu vetää puoleensa myös matkailijoita aiempaa enemmän. Seudun positiivinen kehitys on turvattava myös […]

today10.2.2023


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%