Eduskuntavaalit Lempäälässä ja Vesilahdessa, Uutiset

"Osaavat maahanmuuttajat eivät vie suomalaisten työpaikkoja. En näe ristiriitaa tässä." – Demarien Maria Päivänen Lempäälän vaalipaneelissa

"Osaavat maahanmuuttajat eivät vie suomalaisten työpaikkoja. En näe ristiriitaa tässä." – Demarien Maria Päivänen Lempäälän vaalipaneelissa

Vaalipaneelissa ehdokkaat ottivat rohkeasti kantaa ja saivat aplodeja yleisöltä.[/caption]

Maahanmuutto, koulutus ja liikenne kirvoittivat vilkkaan keskustelun Lempäälän vaalipaneelissa. Useassa puheenvuorossa kuultiin linjauksia, jotka poikkesivat puolueiden johdon julkituomista tavoitteista.

Jälleen kerran kipakaksi puhheenaiheeksi nousi maahanmuutto ja 2015 vuoden tapahtumat. Perussuomalaisten Veijo Niemi näki useita epäkohtia, jotka liittyvät 2015 pakolaisvyöryyn ja sen seurauksiin.

– En näe mitenkään eduksi sitä, jos meillä on täällä paljon sellaisia ihmisiä, jotka syyllistyvät rikoksiin. He koettavat eri keinoin saada olla täällä yhteiskunnan piikkiiin ilman aiettakaan kotoutua tähän yhteiskuntaan. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, jos joku ihminen tulee tänne tekemään töitä.

Sinisten Seppo Kapanen sanoi jokaisen ihmisen olevan arvokas.

– Ihmistä täytyy auttaa silloin, kun on oikeasti hätä, mutta maahanmuuton pitää olla hallittua. Haluaisin, että Suomeen tulisi enemmän lapsiperheitä, joiden lapset kouluttautuvat Suomessa ja oppivat suomalaisen kulttuurin. Heistä tulee suomalaisia.

Demarien Maria Päivänen näki, etteivät ulkomailta tulevat työnkijvät vie suomalaisten työpaikkoja.

– Tarvitsemme osaavia työntekijöitä. En näe tässä ristiriitta. Eivät he ole tulossa viemään meidän työpaikkoja.

Panelisteille osoitetuissa kysymyksissä Seitsemän tähden liikkeen Jorma Grönlundilta kysyttiin, mihin liikettä tarvitaan. Hän sanoi liikkeen ajavan niiden ihmisten asiaa, jotka ovat pettyneet vanhoihin puolueisiin.

– Liike perustettiiin siksi, että me, jotka olemme näiden asoiden takana, pääsemme varmuudella eduskuntavaaleihin.

Vihreiden johtavat poliitikot todenneet, että ilmastotalkoissa tarvitaan myös ydinvoimaa.  Vihreiden Tiina Wesslin oli kuitenkin sitä mieltä, että vihreistä suuri osa on edelleen ydinvoiman vastustajia.

– Itse en kannata ydinvoimaa. Sen rakentaminen on kallista ja hidasta. Turvallisuusriskit eivät ole kadonneet mihinkään eivätkä jätteen varastointiongelmat.

Mitä sanoi kokoomuksen Jocka Träskbäck autoveron poistosta? Entä miten kommentoi keskustan Jarkko Lahtinen koko maan tiestön kuntoon panemista? Mikä on kristillisdemokraattien Piia Nurmelan sote-ratkaisu? Katso video.

Virta-sali oli lähes täynnä kuulijoita. Mukana oli myös viimeisin lempääläinen kansanedustaja Pertti Salovaara.[/caption]

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>