Eduskuntavaalien mielipiteet

Seppo Kapanen: Tuettava urheiluseuroja ja sisävelodromia

today8.4.2019

share close

Kaikissa teemoissani työllistyminen, opiskelu ja hyvinvointi ovat sidoksissa toisiinsa. Ennalta ehkäisevät toimet lapsiperheiden tukemiseksi parantavat merkittävästi lasten terveydentilaa ja koulumenestystä sekä myöhempää työllistymistä ja menestymistä arkielämässä.

 

Panostaisin kaikkien urheiluseurojen tukemiseen. Tällä hetkellä monet urheilulajit jäävät jääkiekon ja muiden suosittujen lajien varjoon. Mielestäni kaikilla lapsilla on oltava mahdollisuus harrastaa monipuolista urheilua.

Harrastuspassi pitäisi antaa kaikille peruskoululaisille. Tämä edistää urheiluseurojen kasvua ja antaa mahdollisuuden työllistää valmentajia ja luo uusia työpaikkoja. Urheilu on hyvä lääke moniin ongelmiin.

Pyöräily on Suomessa toiseksi suosituin urheilumuoto kävelyn jälkeen.  Pyöräily on hyvinvointia ja 100% ekologinen liikkumismuoto. Sähköpolkupyörien yleistyessä ihmiset siirtyvät käyttämään enemmän polkupyöriä. Tämä tarkoittaa myös sitä, että valtion on entistä enemmän kiinnitettävä huomiota pyöräilyreittien suunnitteluun ja rakentamiseen.

Kaikkien pyöräilijöiden puolesta haluan Pirkanmaalle hyvät ja turvalliset pyöräilytiet, jotka helpottavat työmatkapyöräilyä, vähentävät ruuhkia sekä parantavat työhyvinvointia.

 

Suomessa ei ole yhtään sisävelodromia. Pirkanmaan vanha Lamminpään ulkovelodromi on purettu aikoja sitten, kun Tampereen kaupungilla oli suunnitelmissa rakentaa uusi tilalle. Pyöräily on nyt toiseksi suosituin urheilulaji koko Euroopassa jalkapallon jälkeen. Meillä on mahtava luonto, jossa voimme harjoitella, mutta valitettavasti tämä ei riitä kansainvälisellä tasolla. Pärjätäkseen ulkomaankisoissa pyöräilijöillä on oltava mahdollisuus harjoitella ympärivuotisesti. Näin treenaaminen helpottuisi, saisimme lapset kiinnostumaan pyöräilystä ja kaikkien käyttäjien hyvinvointi parantuisi.

Sisävelodromi toimii samalla monitoimihallina, koska sen sisällä on paljon tilaa muiden lajien harrastamiseen, esimerkiksi salibandyn ja futsalin, lento- ja koripallon, tenniksen ja pöytätenniksen, budon, itsepuolustuksen ja kamppailulajien.

Olen vahvasti viemässä sisävelodromihanketta eteenpäin Pirkanmaan ja Suomen eduksi.

 

Seppo, Sergei Kapanen

Sininen Tulevaisuus

Kirjoittaja: Lukijalta

Rate it

Katso myös nämä

Eduskuntavaalit 2023

Kansanedustajaehdokas Katri Virkkunen: Suomirata on Tampereen kaupunkiseudun parhaaksi

Tampereen kaupunkiseutu on kehittynyt viime vuosina nopeassa tahdissa. Pirkanmaan vetovoimaan ja tavoitettavuuteen panostamalla kehitys ei ole hiipumassa tulevaisuudessa. Tampere ja naapurikunnat ovat olleet vuodesta toiseen Suomen houkuttelevimpien kuntien ja kaupunkien kärkisijoilla. Uusien yritysten ja asukkaiden lisäksi Tampereen seutu vetää puoleensa myös matkailijoita aiempaa enemmän. Seudun positiivinen kehitys on turvattava myös […]

today10.2.2023


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%