Uutiset

Fortum suunnittelee materiaalikierrätyskeskusta Tampereen Tarastenjärvelle

today11.4.2019

share close

Fortum suunnittelee perustavansa uuden materiaalien kierrätys- ja käsittelykeskuksen Tampereen Tarastenjärven alueelle, jossa toimii jo nykyisellään muun muassa Tammervoiman hyötyvoimalaitos sekä Pirkanmaan Jätehuollon jätekeskus. Uuden keskuksen suunnittelutyötä varten Fortum on tehnyt Tampereen kaupungin asunto- ja kiinteistölautakunnalle varauspyynnön 9,5 hehtaarin alueesta.

Materiaalikeskuksessa käsiteltäisiin tavanomaisia jätteitä, kuten rakennus- ja saneeraustoiminnassa sekä kaupan ja teollisuuden toiminnoissa muodostuvia materiaaleja. Ensisijaisesti materiaalit tullaan hyödyntämään kierrätysmateriaalina ja toissijaisesti energiana. Lisäksi materiaalikeskuksessa otettaisiin vastaan ja ohjattaisiin uudelleen käyttöön romumetallia, teollisuuden lietteitä ja sakkoja, kuonia ja tuhkia sekä pieniä määriä yllä mainituissa toiminnoissa muodostuvia vaaralliseksi luokiteltavia jätejakeita.

Toiminta on tarkoitus rakentaa alueelle vaiheittain seuraavien vuosien kuluessa, tarvittavien lupien saamisen myötä. Ensimmäisen vaiheen rakentaminen voisi suunnitelmien mukaan alkaa aikaisintaan alkuvuodesta 2020. Ensimmäisessä vaiheessa keskuksessa käsiteltäisiin korkeintaan 20 000 tonnia materiaalia vuodessa 4,5 hehtaarin alueella. Alueen lisärakentaminen ja käsittelymäärien kasvattaminen tehtäisiin vaiheittain ja tarpeen mukaan, 1-2 hehtaaria kerrallaan.

Suunniteltujen toimintojen vaikutukset ympäristöön selvitetään yhtiön mukaan tarkasti tulevan ympäristölupahakemuksen yhteydessä. Alueen toiminta suunnitellaan niin, että ympäristövaikutukset ovat mahdollisimmat vähäiset.

Fortum tiedottaa hankkeesta aktiivisesti lähialueen asukkaille muun muassa asukaskirjein sekä järjestämällä yleisötilaisuuksia hankkeen edetessä.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%