Eduskuntavaalien mielipiteet

Tuomo Isokangas: Taistelun tiimellyksessä äänistä on unohtunut jotakin

today11.4.2019

share close

On sanottu, että vaalikampanjointi on ollut siistiä, vaikka muutaman puolueen kohdalla kamppailu näyttää kovin tasaväkiseltä. Tarkkaileva äänestäjä on pannut merkille, että eräs teema on jäänyt huomiotta – ei ole varoitettu huonontuneesta sisäisestä ilmapiiristä. En tarkoita home- tai muita ilmasto-ongelmiamme, vaan taantunutta moraalia.

Korkea moraali on pienen kansan paras turvan antaja – sen sanoi aikanaan Juho Kusti Paasikivikin.

Kerrataanpa, mistä on kysymys. Me elämme maailmassa, jossa aktiivisesti pyritään hävittämään perusarvojamme.  Luettelo on pitkä: 1. Media on täynnä sopimattomuutta, rikotaan siveellisiä arvoja. 2. Paine käyttää huumeita ja muita keholle vahingollisia aineita kasvaa. 3. Riidellään, ollaan epäystävällisiä, etenkin verkossa. 4. Ivataan heitä, jotka esittelevät epätrendikkäitä mielipiteitä, erilaisia uskonkäsityksiä. 5. Kiusoitellaan, kun jollakin on jokin pienikin poikkeavuus, kielioppivirheistäkin. 6. Ei uskalleta varoittaa muita, vaikka näkisi, mitä moraalittomuus aiheuttaa. Eräs nuorisoryhmä katseli, kuinka orava pyöri puun ympärillä.  Paikalla ollut koira seurasi sitä hiljaa. Kun orava oli piilossa rungon takana, koira siirtyi lähemmäksi. Orava näki koiran lähestyneen, mutta ei reagoinut. Lopulta se oli sen hampaissa. Kaikki näkivät tapahtuman etenemisen, mutta ei asiaan puututtu, ennen kuin se oli myöhäistä. Tarvitsemme oikeita visionäärejä, ajoissa varoittajia, niin kotona kuin yhteiskunnassakin.

Tuomo Isokangas (ps)

Nokia

Kirjoittaja: Lukijalta

Rate it

Katso myös nämä

Eduskuntavaalit 2023

Kansanedustajaehdokas Katri Virkkunen: Suomirata on Tampereen kaupunkiseudun parhaaksi

Tampereen kaupunkiseutu on kehittynyt viime vuosina nopeassa tahdissa. Pirkanmaan vetovoimaan ja tavoitettavuuteen panostamalla kehitys ei ole hiipumassa tulevaisuudessa. Tampere ja naapurikunnat ovat olleet vuodesta toiseen Suomen houkuttelevimpien kuntien ja kaupunkien kärkisijoilla. Uusien yritysten ja asukkaiden lisäksi Tampereen seutu vetää puoleensa myös matkailijoita aiempaa enemmän. Seudun positiivinen kehitys on turvattava myös […]

today10.2.2023


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%