Uutiset

Terveyskeskuslääkärille pääseminen nopeutui, erikoissairaanhoidon kustannukset kasvoivat

today12.4.2019

share close

Terveyskeskuslääkärille pääsemisen odotusaika Pirkanmaalla on lyhentynyt edellisvuodesta. Lokakuussa 2018 kolmatta vapaata lääkäriaikaa sai odottaa keskimäärin 14,9 vuorokautta, kun vuonna 2017 vastaava aika oli 17,7 vuorokautta. Terveyskeskuslääkäreille varattavien kiireaikojen määrä on kasvanut yli tuhannella: viime vuonna kiireaikoja seuraavalle kolmelle arkipäivälle oli tarjolla 4 000. Myös terveyskeskuksen palveluja paljon käyttävien määrä on kasvanut edellisvuosista.

Erikoissairaanhoidon kustannukset kasvoivat myös viime vuonna nopeammin kuin kuntien verotulot ja valtionosuudet. Viime vuonna Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tuottaman ja välittämän erikoissairaanhoidon laskutus jäsenkunnille nousi viidellä miljoonalla eurolla edellisvuoteen verrattuna ja vain 30,9 prosenttia kaikista terveydenhuollon taloudellisista voimavaroista käytettiin perusterveydenhuoltoon. Sairaanhoitopiirin kuntien tavoite on päinvastainen kehitys –  painopisteen siirtäminen erikoissairaanhoidosta perusterveydenhoitoon.

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%