Uutiset

Terveyskeskuslääkärille pääseminen nopeutui, erikoissairaanhoidon kustannukset kasvoivat

Terveyskeskuslääkärille pääseminen nopeutui, erikoissairaanhoidon kustannukset kasvoivat

Terveyskeskuslääkärille pääsemisen odotusaika Pirkanmaalla on lyhentynyt edellisvuodesta. Lokakuussa 2018 kolmatta vapaata lääkäriaikaa sai odottaa keskimäärin 14,9 vuorokautta, kun vuonna 2017 vastaava aika oli 17,7 vuorokautta. Terveyskeskuslääkäreille varattavien kiireaikojen määrä on kasvanut yli tuhannella: viime vuonna kiireaikoja seuraavalle kolmelle arkipäivälle oli tarjolla 4 000. Myös terveyskeskuksen palveluja paljon käyttävien määrä on kasvanut edellisvuosista.

Erikoissairaanhoidon kustannukset kasvoivat myös viime vuonna nopeammin kuin kuntien verotulot ja valtionosuudet. Viime vuonna Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tuottaman ja välittämän erikoissairaanhoidon laskutus jäsenkunnille nousi viidellä miljoonalla eurolla edellisvuoteen verrattuna ja vain 30,9 prosenttia kaikista terveydenhuollon taloudellisista voimavaroista käytettiin perusterveydenhuoltoon. Sairaanhoitopiirin kuntien tavoite on päinvastainen kehitys -  painopisteen siirtäminen erikoissairaanhoidosta perusterveydenhoitoon.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>