Eduskuntavaalien mielipiteet

Joonas Soukkio: Ihmisoikeudet eivät ole mielipideasia

today13.4.2019

share close
Ihmisoikeudet ovat maailman tärkein asia ja minä haluan elää maailmassa, jossa ne ovat kaikille turvattuina. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksia on parannettava seuraavalla vaalikaudella Suomessa ja meidän on myös taisteltava maailmalla ihmisoikeuksien puolesta.

Jokainen lapsi ja nuori ansaitsee turvallisen koulun. Lapsen ja nuoren oikeus hyvään koulutukseen toteutuu varmistamalla kaikkien opettajien ja avustajien osaaminen sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta sekä tasavertaisuuden ja tasa-arvon edistämisestä.

Perheet tulee asettaa samalle viivalle. Perheiden yhdenvertaisuus toteutuu huomioimalla sateenkaariperheiden tarpeet ja moninaisuus perhevapaauudistuksessa. Suomeen on säädettävä vanhemmuuslaki korvaamaan isyys- ja äitiyslait. Adoptio prosessia tulee helpottaa samaa sukupuolta olevilla pareilla ja Suomeen on säädettävä laki sijaissynnyttämisestä, joka turvaa yhtäläiset mahdollisuudet perheellistyä kaikille.

Translaki on uudistettava seuraavalla hallituskaudella ja siitä on tehtävä ihmisoikeuksien mukainen. Juridisen sukupuolen korjaaminen täytyy saada ilmoitus perustaiseksi, eikä juridisen sukupuolen korjaaminen saa edellyttää lisääntymiskyvyttömyyttä. Translain nimi tulee muuttaa laiksi sukupuolen vahvistamisesta.

Suomen ja suomalaisten kansanedustajien, sekä vaikuttajien on myös taisteltava seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta maailmalla. Meidän on myös annettava turvaa niille, jotka sitä tarvitsevat. Tällä hetkellä todella monessa maailman valtiossa muun muassa homoseksuaalisuus on rikos, josta pahin mahdollinen rangaistus on kuoleman tuomio.

Liian monessa maailman valtiossa syrjitään, rangaistaan ja murhataan ihmisiä heidän seksuaalisen suuntautumisensa tai sukupuolen perusteella. Kehitysyhteistyön ja kolmannen sektorin avulla me voimme parantaa tilannetta maailmalla. Meidän tulee muuttaa maailmaa ja lisätä tietoisuuttaa seksuaalisuuden ja sukupuolen moninaisuudesta.

Ihmisoikeudet eivät ole mielipideasia.

Joonas Soukkio, eEduskuntavaaliehdokas (kesk.)

Kirjoittaja: Lukijalta

Rate it

Katso myös nämä

Eduskuntavaalit 2023

Kansanedustajaehdokas Katri Virkkunen: Suomirata on Tampereen kaupunkiseudun parhaaksi

Tampereen kaupunkiseutu on kehittynyt viime vuosina nopeassa tahdissa. Pirkanmaan vetovoimaan ja tavoitettavuuteen panostamalla kehitys ei ole hiipumassa tulevaisuudessa. Tampere ja naapurikunnat ovat olleet vuodesta toiseen Suomen houkuttelevimpien kuntien ja kaupunkien kärkisijoilla. Uusien yritysten ja asukkaiden lisäksi Tampereen seutu vetää puoleensa myös matkailijoita aiempaa enemmän. Seudun positiivinen kehitys on turvattava myös […]

today10.2.2023


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%