Eduskuntavaalien mielipiteet

Anne Nyman: Työttömille koulutusta, ei raippaa

today14.4.2019

share close
Aktiivimallin purkaminen on ensimmäisiä asioita, joita uuden eduskunnan täytyy tehdä. Työministeri Lindströmkin on myöntänyt, että aktiivimallin tarkoitus on olla vain pelote ja jos ei se täyty, seuraa rangaistus, siis leikkuri.

Aktiivimallia täytetään naurettavilla ja turhauttavilla tavoilla, milloin piirtäen aarrekarttaa lattialla, milloin tietokoneella surffaillen iltalehtien sivuilla. Tällaisten höpöjuttujen sijaan työttömät tarvitsevat ilmaista lisä-, muunto- ja uudelleenkoulutusta.

Työnantajapuoli puhuu työvoimapulasta ja siitä, että osaavia työntekijöitä ei ole. Eiköhän tuolta kortistosta löydy väkeä, joiden ammattitaidon voi päivittää, mikäli tarvetta on?
Niin kauan kuin työttömiä on 200 000, en jaksa uskoa työvoimapulaan. Kuinkahan paljon tuon 200 000:n lisäksi löytyy osa-aikatyöttömiä ja tempputyöllistettyjä?

Muistutan, että jopa säännöllisesti yhden työtunnin viikossa tekevä lasketaan työlliseksi, samoin kaikki 9 euroa päivässä ”ansaitsevat”, kuntouttavassa työtoiminnassa mukana olevat. Minä ajattelen, että työ ja palkka kuuluvat yhteen. Ihmisille pitää tarjota oikeita töitä, joilla he voivat elättää itsensä. Näin ostovoima paranee, tuotteita ja palveluita ostetaan enemmän, ja valtiolle kertyy kivuttomasti lisää veroeuroja, joilla voimme mm. hoitaa vanhuksemme kunnialla.

Uskon, että valtaosa ihmisistä haluaa elättää itsensä työllään, kun siihen on mahdollisuus. Työttömät tarvitsevat koulutusta, työtä ja palkkaa, eivät raippaa.

Anne Nyman, kansanedustajaehdokas (vas.)

Kirjoittaja: Lukijalta

Rate it

Katso myös nämä

Eduskuntavaalit 2023

Kansanedustajaehdokas Katri Virkkunen: Suomirata on Tampereen kaupunkiseudun parhaaksi

Tampereen kaupunkiseutu on kehittynyt viime vuosina nopeassa tahdissa. Pirkanmaan vetovoimaan ja tavoitettavuuteen panostamalla kehitys ei ole hiipumassa tulevaisuudessa. Tampere ja naapurikunnat ovat olleet vuodesta toiseen Suomen houkuttelevimpien kuntien ja kaupunkien kärkisijoilla. Uusien yritysten ja asukkaiden lisäksi Tampereen seutu vetää puoleensa myös matkailijoita aiempaa enemmän. Seudun positiivinen kehitys on turvattava myös […]

today10.2.2023


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%