Uutiset

Tampere käynnistää teollisuuden yhteistyömallin

Tampere käynnistää teollisuuden yhteistyömallin

Tampere saa huhtikuussa oman yhteistyökiihdyttämön, jonka tehtävänä on etsiä globaalisti parasta teknologiaosaamista seudun teollisuuden liiketoimintaa vauhdittamaan. Kiihdyttämön asiakkaina ovat ensivaiheessa seudun johtavat teollisuusyritykset, esimerkiksi prosessikoneiden ja liikkuvien työkoneiden valmistajat, mutta tamperelainen malli halutaan tuoda myös pienempien yritysten ulottuville.

Yhteistyökiihdyttämö etsii asiakkaidensa tarpeisiin maailmalta kyvykkäitä startupeja ja muita teknologiayrityksiä, ja saattaa ne Tampereelle tekemään yhteistyötä seudun valmistavan teollisuuden kanssa.

Yhteistyökiihdyttämö noudattaa venture client -mallia, jossa yhteistyö rakentuu yritysten todellisten tarpeiden pohjalta, johtaa nopeasti käytännön kokeiluihin ja tähtää yhteistyön jatkamiseen ja syventämiseen.

Yhteistyökiihdyttämön operaattorina toimii asiantuntijayritys Vertical yhdessä liikejuridiikkaan erikoistuneen asianajotoimisto Evershedsin kanssa. Business Tampere ja Tampereen kaupunki ovat mukana käynnistämässä ja markkinoimassa yhteistyökiihdyttämöä, Vertical vastaa sen varsinaisesta toiminnasta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>