Uutiset

Sastamalalainen sairaalakalustevalmistaja Lojer jatkaa vahvaa kasvua: yhtiö kaksinkertaistaa tuotantotilansa

today23.4.2019

share close

Sairaala- ja hoitokalustevalmistaja Lojer laajentaa päätehdastaan Sastamalassa kasvun tukemiseksi. Tuotantotilat kaksinkertaistuvat, ja koko tuotantoprosessi ja sisälogistiikka parannetaan tuotannon tehostamiseksi. Lojer ylsi viime tilikaudella historiansa parhaaseen liikevaihtoon, ja myös näkymät ovat hyvät sekä kotimaassa että viennissä.

Viime vuosien voimakkaan kasvun takia Lojerin nykyisen päätehtaan kapasiteetti on käynyt liian pieneksi.

Investoinnin myötä tuotantotilojen pinta-ala kasvaa 3 300 neliömetrillä. Kaiken kaikkiaan Sastamalan tehdasalueella on laajennuksen jälkeen lähes 10 000 neliömetriä tuotanto- ja toimistotilaa. Kokonaisinvestointi maksaa noin kuusi miljoonaa euroa. Uuden tuotantotilan perustuksia valetaan parhaillaan, ja se valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä. Pääurakoitsija on Astora Rakennus Oy Porista.

Uudistetun tehtaan lämmitys toteutetaan maalämmöllä. Lojer on sitoutunut Teknologiateollisuus ry:n tänä vuonna julkaisemaan ilmasto- ja energialinjaukseen, joka perustuu IPCC:n ilmastoraporttiin. Tavoitteena on rajoittaa maapallon keskilämpötilan nousu 1,5 asteeseen.

Syyskuun lopussa päättyneellä tilikaudella Lojer-konsernin liikevaihto kasvoi 12 prosenttia 28,7 miljoonaan euroon ja emoyhtiö Lojer Oy:n liikevaihto 19 prosenttia 23,3 miljoonaan euroon. Myös yhtiön kannattavuus parani merkittävästi.

Kirjoittaja: Ilkka Lahti

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%