Uutiset

Sastamalalainen sairaalakalustevalmistaja Lojer jatkaa vahvaa kasvua: yhtiö kaksinkertaistaa tuotantotilansa

Sastamalalainen sairaalakalustevalmistaja Lojer jatkaa vahvaa kasvua: yhtiö kaksinkertaistaa tuotantotilansa

Sairaala- ja hoitokalustevalmistaja Lojer laajentaa päätehdastaan Sastamalassa kasvun tukemiseksi. Tuotantotilat kaksinkertaistuvat, ja koko tuotantoprosessi ja sisälogistiikka parannetaan tuotannon tehostamiseksi. Lojer ylsi viime tilikaudella historiansa parhaaseen liikevaihtoon, ja myös näkymät ovat hyvät sekä kotimaassa että viennissä.

Viime vuosien voimakkaan kasvun takia Lojerin nykyisen päätehtaan kapasiteetti on käynyt liian pieneksi.

Investoinnin myötä tuotantotilojen pinta-ala kasvaa 3 300 neliömetrillä. Kaiken kaikkiaan Sastamalan tehdasalueella on laajennuksen jälkeen lähes 10 000 neliömetriä tuotanto- ja toimistotilaa. Kokonaisinvestointi maksaa noin kuusi miljoonaa euroa. Uuden tuotantotilan perustuksia valetaan parhaillaan, ja se valmistuu tämän vuoden loppuun mennessä. Pääurakoitsija on Astora Rakennus Oy Porista.

Uudistetun tehtaan lämmitys toteutetaan maalämmöllä. Lojer on sitoutunut Teknologiateollisuus ry:n tänä vuonna julkaisemaan ilmasto- ja energialinjaukseen, joka perustuu IPCC:n ilmastoraporttiin. Tavoitteena on rajoittaa maapallon keskilämpötilan nousu 1,5 asteeseen.

Syyskuun lopussa päättyneellä tilikaudella Lojer-konsernin liikevaihto kasvoi 12 prosenttia 28,7 miljoonaan euroon ja emoyhtiö Lojer Oy:n liikevaihto 19 prosenttia 23,3 miljoonaan euroon. Myös yhtiön kannattavuus parani merkittävästi.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>