Uutiset

KHO teki ratkaisunsa: kumosi hallinto-oikeuden muutokset Pirkanmaan maakuntakaavaan 2040

today24.4.2019

share close

Korkein hallinto-oikeus pitää päätöksellään Pirkanmaan maakuntakaavan 2040 voimassa sellaisenaan, kun siitä on päätetty maakuntavaltuustossa. Hallinto-oikeuden aiemmat päätökset muutoksista on kumottu.

Pirkanmaan maakuntavaltuusto hyväksyi 27.3.2017 Pirkanmaan maakuntakaavan 2040, josta jätettiin keväällä 2017 Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen kaikkiaan 12 valitusta. Hallinto-oikeuden päätös saatiin 23.5.2018. Hämeenlinnan hallinto-oikeus kumosi päätöksellään seuraavat merkinnät: 1. Tampereen järjestelyratapihalle (LM) osoitettu toissijainen käyttötarkoitusmerkintä (taajamatoimintojen tai keskustatoimintojen alue) 2. Oriveden asemanseudulle osoitettu puuterminaali (Pt) sekä 3. Pälkäneelle osoitettu kehittämisperiaatemerkintä teknisen huollon kehittämisen kohdealue, pohjavesialue siltä osin kuin merkinnän rajauksen sisäpuolelle jää työpaikka-alue ja taajamatoimintojen alue. Muilta osin hallinto-oikeus hylkäsi kaavasta tehdyt valitukset.

Pirkanmaan maakuntahallitus pyysi lupaa valittaa hallinto-oikeuden päätöksestä ja vaati, että hallinto-oikeuden päätös kumotaan siltä osin kuin hallinto-oikeus on kumonnut maakuntakaavan hyväksymistä koskevan päätöksen ja että kaavan hyväksymistä koskevat valitukset hylätään.

Myös Eläköön Eteläpuisto ry ja sen asiakumppanit pyysivät valittaa hallinto-oikeuden päätöksestä ja ovat valituksessaan vaatineet, että hallinto-oikeuden ja maakuntavaltuuston päätökset kumotaan ainakin Tampereen Eteläpuiston siltä osalta, joka oli aiemmassa, Pirkanmaan 1. maakuntakaavassa osoitettu virkistysalueeksi.

Korkein hallinto-oikeus myönsi muutoksenhakijoille valitusluvan ja tutki asian. Päätös on seuraava:
1. Eläköön Eteläpuisto ry:n ja sen asiakumppaneiden vaatimus tietojärjestelmän lokitiedoista ym. hylätään. Eläköön Eteläpuisto ry:n ja sen asiakumppaneiden valitus hylätään. Samoin oikeudenkäyntikulujen korvaamista koskeva vaatimus hylätään.

2. Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätös kumotaan  niiltä osin kuin hallinto-oikeus on kumonnut maakuntavaltuuston päätöksen.

Liikenneviraston Tampereen nykyistä järjestelyratapihaa koskeva valitus, yksityishenkilöiden Oriveden puuterminaalia koskeva valitus sekä Pälkäneen kunnan teknisen huollon kehittämisen kohdealuetta koskeva valitus maakuntavaltuuston päätöksestä hylätään.

Pirkanmaan maakuntakaava 2040 säilyy voimassa sellaisena, kun maakuntavaltuusto on tehnyt siitä päätöksen.

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%