Uutiset

Tamhockey Oy valitsi uuden toimitusjohtajan – vaihdoksen myötä myös toimenkuvassa muutoksia

today24.4.2019

share close

Tamhockey Oy:n hallitus on valinnut kauppatieteiden maisteri Mika Aron yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi. Mika Aro aloittaa toimitusjohtajana 1.1.2020 lukien. Aro on toiminut muun ohella Power Finland Oy:n toimitusjohtajana vuosina 2007-2019 sekä Power International AS:n johtoryhmän jäsenenä. Tämän lisäksi Aro on tälläkin hetkellä useiden pk-yritysten hallituksen jäsenenä.

– Power Finland Oy on vaiheessa, missä Suomi on saatu integroitua konsernin haluamaan pohjoismaiseen liiketoimintamalliin ja tämä avasi minulle mahdollisuuden miettiä uusia tulevaisuudensuunnitelmia. Kun samanaikaisesti kansainvälisestikin erittäin tunnetun Tapparan urheilubrändin ja toiminnan kehittämisen osalta tarjoutui mahdollisuus ottaa erittäin haastava ja mielenkiintoinen tehtävä Pirkanmaalla vastaan, en epäröinyt heittäytyä mukaan toimintaan, Mika Aro selvittää.

– Omat vahvuuteni ovat liiketoiminnan kehittämisessä. Tiedän, että Tapparassa on kokonaisuudessaan erittäin ammattimainen organisaatio ja Tapparan taloudellinen asema on tällä hetkellä vakaa, mihin siirtyminen uuteen Areenaan tuo kuitenkin uuden haasteen ja erityisesti mahdollisuuden, Aro toteaa.

Tamhockey Oy:n pitkäaikainen ja koko Liigan pitkäaikaisin toimitusjohtaja Mikko Leinonen jää samanaikaisesti ansaitulle eläkkeelle. Mikko Leinonen toimii toimitusjohtajana 31.12.2019 saakka ja opastaa uuden toimitusjohtajan Liigaseuran monivivahteiseen liiketoimintaan tämän vuoden aikana.

– Olen ollut mukana Tapparan ylä- ja alamäissä. Pohjimmiltaan Liigaseuran toiminta ei olennaisilta osin poikkea minkä tahansa toimialan pk-yrityksen toiminnasta. Kuluja pitää seurata koko ajan ja liikevaihdon kasvua pitää hakea, Mikko Leinonen viitoittaa.

– Vielä en ole ehtinyt eläkepäiviä miettiä. Hienoa, että olen saanut olla näin pitkään mukana kehittämässä kasvattajaseurani taloudellista ja urheilullista toimintaa sekä nähdä läheltä Suomen suurimman urheiluliiketoiminta-alueen kehittymistä entistä suuremmaksi ja seuratoiminnan osalta erityisesti kansainvälisemmäksi, Leinonen toteaa. Tamhockey Oy:n urheilutoiminta tullaan jatkossa entistä enemmän siirtämään urheilu- ja kehitysjohtajan vastuulle ja toimitusjohtajan tehtävien pääpainopiste siirtyy muun liiketoiminnan kehittämiseen ja taloudellisen aseman parantamiseen.

– Emme hakeneet uutta ”Mikkiä”, koska sellaista ei olisi löytynyt. Toimitusjohtajuus, joka sisältäisi myös urheilujohtamisen, ei Tamhockey Oy:n tulevaisuuden liiketoiminnan laajentumisen ja Areenaan siirtymisen vuoksi ole enää edes mahdollista, kertoo hallituksen puheenjohtaja Heikki Penttilä.

– Mika Arolla on merkittävä ja poikkeuksellinen kokemus pk-yrityksen liiketoiminnan kehittämisestä, talousjohtamisesta ja kuluttajaliiketoiminnasta. Kun tähän lisätään kansainvälisen, nykyisin jo lähes 300 miljoonan euron liikevaihtoon nousseen, yrityksen menestyksellinen johtaminen, olemme valmiita siirtymään tulevaisuudessa liiketoiminnassamme uudelle tasolle, Penttilä selvittää.

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%