Uutiset

Sadasta sutatusta sähkönjakokaapista tehdään katutaidetta Tampereella

Sadasta sutatusta sähkönjakokaapista tehdään katutaidetta Tampereella

Osa töhrityistä kaapeista saa uuden kuosin kevään ja kesän 2019 aikana.[/caption]

Tampereen katukuva saa tulevan kevään ja kesän aikana piristystä, kun 100 sutattua pientä sähkönjakokaappia kuvitetaan ammattitaiteilijoiden johdolla. Teokset toteutetaan luvan kanssa ja vastuullisesti, tavoitteena on Tampereen imagon nostaminen katutaidekaupunkina sekä arkiympäristöjen elävöittäminen.

Maalaukset linkittyvät ympäristöönsä teemojen myötä, ja teoksissa seikkailee myös lasten ideoimia hahmoja. Hankkeen päätoteuttaja on aktiivisesta lasten ja nuorten katutaidetoiminnasta tunnettu tamperelainen lastenkulttuuriyhdistys SirkusRakkausPumPum ry.

Osa projektia toteutetaan koululaisten kanssa toukokuussa ja ensimmäisinä maalaamaan pääsevät erityiskoulujen oppilaat. Tämän jälkeen taiteilijat aloittavat kaappien kuvittamisen omilla teoksillaan ja projekti jatkuu koko kesän. Somessa teosten valmistumista voi seurata tunnisteella #iloisetsähkökaapit.

Hankkeen taiteilijoina ovat kuvataiteilija Elliina Peltoniemi ja graffititaiteilija Tomi Lastunen/PiksuPics.

Yhteistyössä Tampereen Sähköverkko, Tampereen Taidemuseo ja Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE.

Myös yritykset, yhteisöt ja taloyhtiöt voivat osallistua katukuvan uudistamiseen omalla panoksellaan kustantamalla teosaiheita toivomallaan teemalla. Toiveteoksista kiinnostuneet tahot voivat ottaa yhteyttä SirkusRakkausPumPumiin.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>