Uutiset

Sadasta sutatusta sähkönjakokaapista tehdään katutaidetta Tampereella

today26.4.2019

share close

Osa töhrityistä kaapeista saa uuden kuosin kevään ja kesän 2019 aikana.[/caption]

Tampereen katukuva saa tulevan kevään ja kesän aikana piristystä, kun 100 sutattua pientä sähkönjakokaappia kuvitetaan ammattitaiteilijoiden johdolla. Teokset toteutetaan luvan kanssa ja vastuullisesti, tavoitteena on Tampereen imagon nostaminen katutaidekaupunkina sekä arkiympäristöjen elävöittäminen.

Maalaukset linkittyvät ympäristöönsä teemojen myötä, ja teoksissa seikkailee myös lasten ideoimia hahmoja. Hankkeen päätoteuttaja on aktiivisesta lasten ja nuorten katutaidetoiminnasta tunnettu tamperelainen lastenkulttuuriyhdistys SirkusRakkausPumPum ry.

Osa projektia toteutetaan koululaisten kanssa toukokuussa ja ensimmäisinä maalaamaan pääsevät erityiskoulujen oppilaat. Tämän jälkeen taiteilijat aloittavat kaappien kuvittamisen omilla teoksillaan ja projekti jatkuu koko kesän. Somessa teosten valmistumista voi seurata tunnisteella #iloisetsähkökaapit.

Hankkeen taiteilijoina ovat kuvataiteilija Elliina Peltoniemi ja graffititaiteilija Tomi Lastunen/PiksuPics.

Yhteistyössä Tampereen Sähköverkko, Tampereen Taidemuseo ja Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE.

Myös yritykset, yhteisöt ja taloyhtiöt voivat osallistua katukuvan uudistamiseen omalla panoksellaan kustantamalla teosaiheita toivomallaan teemalla. Toiveteoksista kiinnostuneet tahot voivat ottaa yhteyttä SirkusRakkausPumPumiin.

 

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%