Uutiset

3000 partiolaista osallistuu partioparaatiin sunnuntaina Tampereella

3000 partiolaista osallistuu partioparaatiin sunnuntaina Tampereella

Kuva: Otto Virtanen[/caption]

Hämeen Partiopiiri ry:n vuotuinen partioparaati järjestetään tulevana sunnuntaina Tampereella. Partioparaatin poikkeuksellinen reitti aiheuttaa muutoksia Tampereen ydinkeskustan liikenteeseen n. klo 12.30-13.15 välillä.

Tapahtumaan osallistuu 3000 partiolaista joka puolelta Hämeen Partiopiiriä, Jokioisilta Jämsään ja Iitistä Kuruun. Tampereella tapahtumalla on pitkät perinteet ja tapahtuma kerääkin paljon katsojia katujen varsille.

Kaikille avoin juhlatilaisuus alkaa Tampereen Keskustorilla klo 11.45. Juhlatilaisuus kestää n. klo 12.15 asti. Paraati lähtee liikkeelle Keskustorilta klo 12.30 edeten reittiä: Keskustori – Puutarhakatu – Hämeenpuiston puistokäytävä – Näsinlinnankatu (tienreuna) – Paasikivenkatu (tienreuna – Laiturikatu – Särkänniemi. Puutarhakatu on suljettuna kokonaan paraatin käyttämällä reitillä ajoneuvoliikenteeltä klo 12.30-13.15.

Paraatin ohimarssi tapahtuu Kuninkaankadun ja Puutarhakadun risteyksessä, jossa ohimarssia säestää Partiolippukunta Tampereen Kotkien puhallinorkesteri. Paraati päättyy Hämeenpuiston pohjoispäätyyn, josta partiolaiset jatkavat kävellen matkaa Särkänniemeen, missä jaetaan marssikisan palkinnot klo 14.30.

Poliisi on ohjaamassa liikennettä ja sulkemassa autoteitä reitin varrella paraatin edetessä. Lisäksi paraatin ajan julkinen liikenne on ohjattu kulkemaan poikkeusreiteille sen ajan kuin partiolaiset ovat Puutarhakadulla. Kadunylitykset Aleksis Kivenkadulla, Hämeenpuistossa sekä Näsilinnankadulla aiheuttavat katkoksia liikenteen etenemiseen.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>