Uutiset

Tampereelle Euroopan ensimmäisen etätuotetusta aurinkosähköstä energiansa saava asuinalue

Tampereelle Euroopan ensimmäisen etätuotetusta aurinkosähköstä energiansa saava asuinalue

Tampereen Koivistonkylään alkaa nousta vuoden 2019 aikana Ilokkaanpuiston asuinalue, joka saa energiansa taloyhtiöitä varten Tampereen Teiskoon rakennettavasta aurinkosähkövoimalasta. Kyseessä on ainutlaatuinen, energian etätuotantoon perustuva konsepti, joka on uutta sekä Suomessa että koko Euroopassa. Konseptissa taloyhtiöt omistavat uusiutuvaa energiaa taloyhtiöille tuottavan aurinkosähkövoimalan.

Koivistonkylän uudelle asuinalueelle on suunniteltu yhteensä kuusi kerrostaloa. Ensimmäisen yhtiön, Asunto Oy Tampereen Auringonsäteen kahden talon rakentamisen arvioidaan käynnistyvän vuoden 2019 aikana.

Taloja varten rakennettavan aurinkosähkövoimalan rakennustyöt on tarkoitus käynnistyä kevään 2020 aikana. Teiskoon tulevan voimalan kokoa laajennetaan sitä mukaa, kun uusia taloja Koivistonkylän Ilokkaanpuistoon rakentuu. Voimalaitos on erittäin modulaarinen eli sen kokoa voi joustavasti kasvattaa tarpeen mukaan.

Ilokkaanpuiston ratkaisussa aurinkovoimalla tuotettu sähkö syötetään paikalliseen sähköyhtiön jakeluverkkoon eli Tampereen Sähkölaitos toimii ikään kuin sähkön varastona, josta tämän uuden asuinalueen rakennukset käyttävät sähköä tarpeen mukaan.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>