Uutiset

Hiedanrannan syötävän puiston viljelytoiminta alkaa

Hiedanrannan syötävän puiston viljelytoiminta alkaa

Tampereen kaupunki on perustanut Hiedanrantaan kaikille avoimen Syötävän puiston. Puiston yhteyteen on rakennettu kahdeksan kasvihuonetta Pirkanmaan Martat ry:n ja Pirkanmaan muotoilu- ja taideteollisuusyhdistys Moduksen hallinnoimassa Active Refugees in the Community –hankkeessa.

Kasvihuoneet on suunniteltu ja rakennettu yhdessä pakolaistaustaisten kotoutujien kanssa. Kesän aikana kotoutujat viljelevät hyötykasveja kasvihuoneissa, opetellen viljelyä Suomen kasvuolosuhteissa ja samalla tuoden perheensä mukaan toimintaan.

Hankkeessa järjestetään kotoutujien kanssa kaikille avoimia ja maksuttomia puutarhaneuvontatilaisuuksia, joissa tavoitteena on yhdessä tekeminen, oppiminen ja ihmisten kohtaaminen. Kesän aikana opettellaan yhdessä viljelemään Syötävän puiston kasvimaita: kylvämään ja istuttamaan erilaisia kasvimaan kasveja, tekemään hoitotöitä, korjaamaan satoa ja kompostoimaan. Tilaisuuksiin kannattaa pukeutua sään mukaisesti ja
ottaa omat työhanskat mukaan.

Syötävän puiston alueella tapahtuvat tilaisuudet järjestetään toukokuussa-elokuussa pääsääntöisesti maanantaisin klo 17-19 ja torstaisin klo 16-18. Mukana toiminnassa on
myös Sopimusvuori ry.

Kaikki avoimet tapahtumat löytyvät Marttojen verkkosivuilta toimintakalenterista. 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>