Uutiset

Tampereen matonpesupaikat avataan käyttöön

today16.5.2019

share close

Tampereen kaupungin alueella on käytössä 19 matonpesupaikkaa, joista suurin osa avataan toukokuun puolivälissä. Korjaustöitä tehdään vielä Ryydynpohjan, Iidesjärven, Alasjärven ja Olkahisten matonpesupaikoilla, mutta nekin saadaan käyttöön toukokuussa.

Uusin matopesupaikka otetaan käyttöön Santalahdenpuistoon toukokuun aikana. Se sijaitsee koirapuiston länsipuolella. Santalalahden matonpesupaikka uusittiin kokonaan puiston remontissa.

Kaikilla matonpesupaikoilla on vakiovarustuksena pesualtaat pesulautoineen, mankeli veden puristamiseksi matoista sekä valutuspuomit. Pesupaikkojen pesuvesi otetaan matonpesupaikkojen viereisistä järvistä, ainoastaan Halkoniemen matonpesupaikalla käytetään pesuvetenä vesijohtovettä. Kaikkien pesupaikkojen jätevedet ohjataan jätevesiviemäriin eikä niitä imeytetä maastoon. Matonpesupaikkojen vedenpumppaus on säädetty siten, että altaita voi käyttää kello 5–21. Altaissa saa pestä vain mattoja ja muita tekstiilejä.

Mattoja ei saa pestä järvissä eikä muissa vesistöissä eikä maallakaan siten, että pesuvedet pääsevät suoraan vesistöön tai ojaan. Maton pesu järvessä likaa vesistöjä aiheuttaen muun muassa veden samentumista, rannan roskaantumista ja leväkasvuston voimistumista. Mattojen pesu vesistöissä onkin kielletty Tampereen kaupungin ympäristönsuojelumääräyksissä. Ympäristöystävällisintä on pestä matot siihen tarkoitetulla viemäröidyllä matonpesupaikalla. Autojen pesu matonpesupaikoilla on myös ehdottomasti kielletty.

Matonpesupaikkoja huoltaa ja kunnossapitää Pajapekka Oy, joka on aloittanut uutena kaupungin palveluntuottajana 1.5.2019. Pajapekka Oy:lle voi antaa pesupaikkoja koskevat vikailmoitukset. Matonpesupaikoilla on infotaulut, josta löytyvät puhelinnumerot mahdollisia vikailmoituksia ja ilkivaltakorjauksia varten.

Kaupungin matonpesupaikat suljetaan syyskuun puolivälissä

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%