Uutiset

Tampereen kaupunki kiistää väitteet ramadan-paastokiellosta kouluissaan

today20.5.2019

share close

Tampereen kaupunki ottaa kantaa viime viikonlopun aikana mediassa esitettyihin väitteisiin, että tamperelaisissa kouluissa ramadan-paaston viettäminen olisi kielletty.

Tampereen kaupunki kertoo tiedotteessaan, ettei se ole kieltänyt ramadan-paaston viettämistä kouluissa. Perheet saavat itse päättää osallistuuko heidän lapsensa tai nuorensa ramadan-paastoon. Ratkaisu on aina lasten vanhemmilla ja lapsilla itsellään.

Suomessa on perustuslain nojalla uskonnon vapaus, joten uskontoon ja sen harjoittamiseen liittyvät asiat ovat yksilöiden itsemääräämisoikeuteen kuuluvia. Kouluilla ei ole oikeutta puuttua uskontoon liittyvän paaston harjoittamiseen eikä kaupunki ota lähtökohtaisesti kantaa minkään uskonnon harjoittamiseen.

Suunnittelija Katja Simonen Tampereen kaupungin kieli- ja kulttuuriryhmien opetuksesta kertoo, että hän lähetti toukokuun alussa perusopetuksen rehtoreille sähköpostitse viestin, jossa kerrottiin ramadanin alkamisesta sekä lyhyesti islamin uskonnon mukaisista toimintatavoista paastoon liittyen. Islamin mukaan pienet lapset eivät ota osaa paastoon.

– Viestissä kerrottiin islamin uskon omista toimintatavoista. Viestin tarkoitus oli kiinnittää huomiota lasten hyvinvointiin ja jaksamiseen koulupäivän aikana. Koulun näkökulmasta kysymys on ainoastaan huolesta liittyen lasten ja nuorten terveyteen ja hyvinvointiin. Ramadan ei ole tuottanut tamperelaiskouluissa erityisiä ongelmia, Simonen sanoo.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%