Uutiset

Metsänomistajille tietoa metsien mahdollisuuksista Akaan, Lempäälän, Pirkkalan, Valkeakosken ja Vesilahden alueilla

Metsänomistajille tietoa metsien mahdollisuuksista Akaan, Lempäälän, Pirkkalan, Valkeakosken ja Vesilahden alueilla

Akaan, Lempäälän, Pirkkalan, Valkeakosken ja Vesilahden yksityismetsistä on hiljattain valmistunut uutta metsävaratietoa 70 000 hehtaarin alalta. Metsäkeskus on laatinut tietojen perusteella alueen metsiin hoito- ja hakkuuehdotuksia.

Alueen metsänomistajille on lähetetty kirjeitse tietoa niistä kohteista, joissa heillä on halutessaan mahdollista tehdä hakkuita. Kirjeessä on esitetty myös Metsäkeskuksen tiedossa olevat arvokkaat luontokohteet. Niiden pohjalta metsänomistaja voi ilmoittaa Metsäkeskukseen tai ELY-keskukseen kiinnostuksestaan vapaaehtoiseen metsien suojeluun.

Metsäkeskus kerää metsävaratietoa yksityismetsistä pääosin kaukokartoitusmenetelmillä, eli laserkeilauksella ja ilmakuvauksilla. Aineistojen tulkinnan tueksi tehdään myös koealamittauksia maastossa.

Metsäkeskuksen keräämät metsävaratiedot ovat saatavilla Metsään.fi-palvelussa, jossa näitä tietoja myös päivitetään. Puustotietoihin lisätään vuosittainen kasvu. Tiedot päivittyvät myös Metsäkeskukseen lähetettävien metsänkäyttöilmoitusten ja Kemera-toteutusilmoitusten perusteella. Lisäksi metsänomistajat ja metsäammattilaiset voivat ilmoittaa Metsään.fi-palvelussa toteutuneista metsänhoitotöistä.

Metsänomistajille ja alueen metsäalan toimijoille järjestetään infotilaisuus tiistaina 28.5.2019, klo 17.30-19.30 Lempäälän Ideaparkissa. Tilaisuus pidetään kokoustila Kotkassa, joka sijaitsee kauppakeskuksen eteläpäädyssä (D-sisäänkäynti), toisessa kerroksessa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>