Uutiset

Tampereella pysäköintimuutokset voimaan ke 29.5.2019

Tampereella pysäköintimuutokset voimaan ke 29.5.2019

Tampereella pysäköintimuutokset toteutuvat keskiviikkona 29.5.2019, tiedottaa Tampereen kaupunki. Muutokset koskevat kadunvarsipysäköinnin vyöhykkeitä ja hintoja sekä pysäköintilupien hintoja. Lisäksi otetaan uutena käyttöön yrityspysäköintilupa Z.

Tampereen keskustassa kadunvarsipysäköinti on jaettu kolmeen maksuvyöhykkeeseen. Pysäköintihinnat säilyvät 1. vyöhykkeellä arkisin ennallaan, mutta sunnuntaisin otetaan käyttöön maksullinen pysäköinti klo 12–18. 2. ja 3. vyöhykkeillä pysäköintimaksut nousevat.

Pysäköintimaksu on 1. vyöhykkeellä jatkossakin 3,20 euroa tunnissa ja maksimipysäköintiaika on 2 tuntia. Sunnuntaisin maksu on puolet arkipäivän maksusta eli 1,60 euroa tunnissa.

1. vyöhyke laajenee kattamaan koko keskustan kehän sisäpuolisen alueen Nalkalaa lukuun ottamatta. Ykkösvyöhykettä rajaavat Hämeenpuisto, Satakunnankatu, Rautatienkatu, Vuolteenkatu, Ratinan rantatie, Laukonsilta ja Satamakatu.

2. vyöhykkeellä maksu nousee nykyisestä 1,60 eurosta 2,00 euroon tunnissa ja 3. vyöhykkeellä 1,00 eurosta 1,20 euroon tunnissa. 2. vyöhykkeeseen kuuluu muun muassa Finlaysonin, Tampellan, Tammelan, Ratinan ja Nalkalan alueita. 3. vyöhykkeeseen kuuluu Kaakinmaa ja osa Amuria.

Yhdyskuntalautakunta päätti muutoksista 29.1.2018 ja päätös on nyt lainvoimainen. Maksujen korotusten taustalla on kaupunginvaltuuston hyväksymä talouden tasapainottamisohjelma vuodelle 2019

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>