Uutiset

Tampereen ja Ylöjärven kaupungit päättävät Teivon alueen pitkän aikavälin kehittämisestä

today23.5.2019

share close

Tampereen ja Ylöjärven kaupunginhallitukset käsittelevät maanantaina 27.5.2019 kokouksissaan kaupunkien välistä aiesopimusta Ylöjärvellä sijaitsevan, Tampereen kaupungin omistaman Teivon alueen maankäytön kehittämisestä pitkällä aikavälillä. Aiesopimuksessa ilmaistaan kaupunkien yhteinen tahtotila Teivon alueen kehittämiseksi asumisen ja sitä tukevien palvelutoimintojen monipuoliseksi kerrostalovaltaiseksi alueeksi.

Tampereen kaupunki omistaa Teivossa noin 100 hehtaarin maa-alueen, josta kehitettävää aluetta on noin kolmasosa. Alueella toimivat vuokralaisina Tampereen Ravirata Oy ja Tampereen klinikkarakennus Oy, joiden maanvuokrasopimukset päättyvät 31.12.2035. Teivon alueen muutos uuteen käyttöön voi tapahtua vaiheittain, mikä saattaa nopeuttaa sen kehittämistä. Maakunnallisesti arvokkaat harjualueet tullaan jatkossakin säilyttämään virkistyskäytössä.

Teivon kehittäminen asumisen ja palveluiden alueeksi tukee seudullisia tavoitteita ja yhtenäisen kaupunkirakenteen muodostumista Länsi-Tampereen ja Ylöjärven eteläosan välille. Se tukee myös osaltaan mahdollista Tampereen kaupunkiraitiotien laajenemista Lielahdesta Ylöjärvelle. Ylöjärven kaupunki käynnistää vuoden 2019 aikana aluetta koskevan Teivo-Mäkkylän osayleiskaavatyön.

Kaupungit ovat keskustelleet suunnitteilla olevasta kaupunkien välisenä yhteistyönä tehtävästä Teivon maankäytön kehittämishankkeesta Tampereen Ravirata Oy:n kanssa. Vuonna 2017 käynnistetty selvitystyö Teivon alueen kehittämisestä ja raviradan uudesta sijoituspaikasta ei johtanut rahoitussyistä jatkotoimiin.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%