Tamperelaisyritys tekee erikoistehosteet tulevaan Netflix-sarjaan: "Rakennamme tästä Suomeen vakavaa teollisuuden muotoa"

Tamperelainen erikoistehosteiden tuotantotalo Troll Visual Effects on tehnyt ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä suoran sopimuksen Yhdysvaltojen Netflixin kanssa. Kauppa tarkoittaa käytännössä sitä, että Troll tekee Tampereella digitaalisia erikoistehosteita Netflixin omaan alkuperäistuotantoon ja sitä kautta miljoonille katsojille eri puolilla maailmaa.

Suomen ja Tampereen AV-alan tuotantokannustimien ansiosta Troll pystyy toimimaan kilpailukykyisesti ja työllistämään ihmisiä paikallisesti. VFX viittaa digitaalisiin erikoistehosteisiin ja animaatioihin, joita tehdään muun muassa mainoksiin, yritysvideoihin, TV-sarjoihin ja elokuviin.

Yhtiö kertoo, että ala kasvaa suorastaan räjähdysmäisesti, ja tuore sopimus vahvistaa Trollin kasvua edelleen. VFX-artisteille on Tampereen seudulla lähitulevaisuudessa kysyntää, joten alan toimijat toivovat tilanteen näkyvän muun muassa alan koulutuksen opetussisällöissä.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>