Uutiset

Sinilevähavainnot runsastuneet Pirkanmaalla

Sinilevähavainnot runsastuneet Pirkanmaalla

Sinilevähavainnot ovat runsastuneet Pirkanmaalla, tiedottaa Pirkanmaan Ely-keskus. Tällä viikolla havaittiin vähän sinilevää Sastamalan Houhajärvessä, Virroilla Vähä Valkeajärvessä, Valkeakoskella Sääksmäen siltojen kohdalla Vanajavedessä, Pyhäjärvessä Kranstolpan uimarannassa Pirkkalassa, Lempäälän Kirkkojärven Lempoisten uimalassa ja Vesilahden kirkonkylän rannassa.

Järviwikin leväbarometrin mukaan sinileviä on ajankohtaan nähden normaalia enemmän.

Sinileväesiintymät ovat usein paikallisia ja levätilanne voi muuttua nopeasti tuuli- ja sääolosuhteiden mukaan, muistuttaa Ely-keskus. Lämmin ja tyyni sää mahdollistaa laajojen sinilevälauttojen syntymisen veden pinnalle. Tuulen mukana lautat kulkeutuvat rannoille. Leväseurannan havainnot kertovat levätilanteen havaintopaikalla kyseisenä ajankohtana. Järven eri osissa ja muissa vesistöissä tilanne voi olla erilainen.

Tampereen uimarantojen karttapohjaisesta sovelluksesta saa tietoa uimarantojen uimavesien lämpötiloista ja sinilevätilanteesta. Lämpötila- ja leväpalveluun pääsee sivulta www.tampere.fi/uimarannat.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>