Uutiset

Kolmannes Pirkanmaan kasvihuonepäästöistä leikattu

today25.6.2019

share close

Pirkanmaalla on pystytty vähentämään kasvihuonepäästöjä 32 prosenttia vuodesta 2007 lähtien, selviää tuoreesta Pirkanmaan ELY-keskuksen teettämästä laskelmasta. Kehitys johtuu erityisesti teollisuuden päästövähennyksistä kuten esimerkiksi kaukolämmön ja sähkön tuotannon päästöjen vähentymisestä.

Pirkanmaan päästöt on laskettu kuntakohtaisesti vuodesta 2007 ja niistä on tehty koko maakunnan kattava yhteenveto. ELY-keskuksen koordinoimassa maakunnan ilmastotyössä tavoitteena on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä. Se tarkoittaisi kasvihuonepäästöjen vähentämistä 80 prosentilla vuodesta 2007 ja loput 20 prosenttia katetaan hiilinieluilla. Pirkanmaan suurin hiilinielu ovat metsät, mutta hiilineutraaliustavoite on haastava myös niiden osalta.

Pirkanmaalla kunnat ovat olleet hyvin aktiivisia ilmastoasioissa ja liittyneet valtakunnalliseen Kohti hiilineutraalia kuntaa -verkostoa (Hinku). Tästä hyvä esimerkki on Hämeenkyrö, joka liittyi ensimmäisenä Pirkanmaalla Hinku-verkostoon. Kunnassa on pystytty vähentämään päästöjä 50 prosenttia 2007-2016. Hämeenkyrössä tehdään ilmastotyötä aktiivisesti kaikilla sektoreilla. Päästökehityksessä merkittävää on ollut uusi biovoimalaitos, jonka myötä kauko- ja prosessilämmön ja sähkön tuotannossa siirryttiin maakaasusta biopolttoaineisiin. Kunta on tehnyt myös omaa ilmastotyötään esimerkiksi kiinteistöjen energiankulutukseen sekä ympäristökasvatukseen liittyen.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%