Uutiset

Ministeriöltä lupa Taysin aikuispsykiatrian uusien tilojen rakentamiselle

Ministeriöltä lupa Taysin aikuispsykiatrian uusien tilojen rakentamiselle

Sosiaali- ja terveysministeri on myöntänyt luvan aikuispsykiatrian tilojen rakentamiselle Tays Keskussairaalan alueelle. Rakentamisen valmistelu alkaa välittömästi. Tavoitteena on, että tilat ovat valmiina vuonna 2023, jolloin aikuispsykiatria siirtyy Nokian Pitkäniemestä Tays Keskussairaalan alueelle.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto päätti kesäkuussa hyväksyä rakennushankkeen. Hankkeen etenemisen edellytyksenä oli, että ministeriö myöntää rajoituslain mukaisen poikkeusluvan.

Pitkäniemen tilat eivät vastaa tarpeita, joita psykiatrinen hoito tulevaisuudessa asettaa, eikä nykyisten tilojen korjausrakentaminen ei ole mahdollista. Päätös aikuispsykiatrian siirtymisestä Nokialta Tampereelle on tehty jo aiemmin.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on tämänhetkisen hintatason mukaan 97,5 miljoonaa euroa. Hanke sisältää alueen teiden ja pysäköintihallin rakentamisen lisäksi vanhojen Z-talojen purkamisen rakennuspaikalta, joka ulottuu Z-taloilta Arvo Ylpön kadulle.

Ensimmäisessä vaiheessa kilpailutetaan hankkeen rakennuttajakonsultti ja aloitetaan urakkakilpailutuksen valmistelu. Rakentaminen alkaa vuoden 2020 alkupuolella. Uuden rakennuksen on määrä valmistua vuonna 2023. Aikuispsykiatrian uuden rakennuksen ratkaisut parantavat hoidon tehokkuutta ja turvallisuutta. Potilashuoneita rakennetaan 180, joista lähes kaikki ovat yhden hengen huoneita.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>