Uutiset

Vaitinaron alueen täyttämisestä valitus Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen

Vaitinaron alueen täyttämisestä valitus Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen

Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys ry on valittanut (11.7.2019) Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen Tampereen kaupungin yhdyskuntalautakunnan 11.6.2019 myöntämästä asemakaavan poikkkeusluvasta. Lupa sallisi Näsijärven lounaisosassa olevan Vaitinaron alueen täyttämisen kolmentoista (13) hehtaarin alalta, edellyttäen että täyttöön saadaan myöhemmin lainmukainen vesilupa. Käytännössä tämä merkitsee Hiedanrannan asuinalueen liikenneyhteyksien rakentamisen aloittamista ennen yhtäkään lainvoimaista kaavaa alueella. Yhdistyksen mielestä poikkeuslupia ei voida myöntää ennen kuin alueella on asianmukainen yleis- ja asemakaava. Yhdistyksen tekemässä valituksessa vaaditaan myönnetyn poikkeusluvan kumoamista.

Valituksessa katsotaan muun muassa, että yhdyskuntalautakunnan päätös ei ole maankäyttö- ja rakennuslain mukainen ja lupa on myönnetty lukuisia virheitä sisältävän lupahakemuksen perusteella. Päätös katsotaan maankäyttö- ja rakennuslain vastaiseksi, koska myönnetty poikkeuslupa johtaa merkittävään rakentamiseen. Rakennuslupahakemuksessa on taas jätetty mainitsematta, että alueen yleiskaava on kumottu Hämeenlinnan halllinto-oikeudessa 10.7.2018.

Tällä hetkellä alueella on voimassa vuoden 1998 yleiskaava, jossa alue on varattu maiseman- ja luonnonhoitoon tarkoitetuksi lähivirkistysalueeksi ja vesialueeksi, eikä alueelle ole sovitettavissa 13 hehtaarin vesistötäyttöä ilman asianmukaista yleis- tai asemakaavaa. Yhdistys on tehnyt aiemmin myös alueelle myönnetystä vesiluvasta valituksen Vaasan hallinto-oikeuteen, jonka 4.12.2018 antamassa välipäätöksessä alueella tehtävät valmistelevat toimenpiteet on kielletty.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>