Uutiset

Verottaja pyytää 50 000 asiakkaalta tilinumeroa - ilmoittamalla sen ajoissa saa veronpalautuksensa tililleen

Verottaja pyytää 50 000 asiakkaalta tilinumeroa - ilmoittamalla sen ajoissa saa veronpalautuksensa tililleen

Veronpalautukset maksetaan valtaosalle henkilöasiakkaista elokuussa tai syyskuussa. Veronpalautuksensa saa elokuussa 6.8. noin 1,7 miljoonaa asiakasta ja syyskuussa 4.9. noin 1,3 miljoonaa asiakasta. Loput saavat veronpalautuksensa viimeistään joulukuussa. Oman veronpalautuksensa määrän ja maksupäivän voi tarkistaa OmaVerosta. Myös tilinumeron voi ilmoittaa OmaVerossa.

Voimassa oleva tilinumero puuttuu Verohallinnon tiedoista tällä hetkellä 50 000 asiakkaalta, jotka ovat saamassa veronpalautusta. Tilinumeronsa ehtii ilmoittamaan elokuun palautuksia varten enää ainoastaan OmaVerossa, jos sen tekee 29.7. mennessä. Syyskuun veronpalautuksia varten paperisen tilinumeroilmoituksen pitää olla perillä Verohallinnossa 5.8. tai sähköinen ilmoitus annettuna OmaVerossa viimeistään 27.8.

Jos tilinumeroa ei ole ilmoitettu Verohallinnolle tai tili on lopetettu, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena eli rahalähetyksenä OP:n kautta. Osuuspankit perivät maksuosoituksen lunastamisesta palveluhinnastonsa mukaisen maksun. Koska lunastus on maksullinen, Verohallinto ei maksa alle 15 euron palautusta maksuosoituksena kuin erillisestä pyynnöstä.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>