Uutiset

Havainnot hyytelösammaleläimistä Pirkanmaalla ovat lisääntyneet

Havainnot hyytelösammaleläimistä Pirkanmaalla ovat lisääntyneet

Hyytelösammaleläimiä havaittiin myös viime kesänä monin paikoin Lempäälän järvivesissä. Kuva: Sirpa Penttilä[/caption]

Havainnot hyytelösammaleläimistä Pirkanmaalla ovat lisääntyneet, tiedottaa Pirkanmaan ely-keskus. Hyytelösammaleläin on sisävesilaji, jonka kasvu edellyttää yli 12 asteen veden lämpötilaa. Laji menestyy parhaiten runsasravinteisissa ja lämpimissä vesissä. Havainnot lajista keskittyvät yleensä elo-syyskuulle.

Yhdyskunta kiinnittyy yleensä vesikasveihin, rantakivikkoon tai esim. laiturin rakenteisiin, mutta voi irrottautua ja kellua vedessä. Ihanteellinen kasvupaikka on matala vesialue, jossa veden vaihtuvuus on hyvä. Heinäkuun helteet lämmittivät järvivedet, ja sen myötä olosuhteet hyytelösammaleläimen leviämiselle ovat olleet suotuisat.

Valtaosa havainnoista on tehty Lempäälässä ja Vesilahdella.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>