Uutiset

STT: Lääkkeiden toimitushäiriöt lisääntyneet voimakkaasti

STT: Lääkkeiden toimitushäiriöt lisääntyneet voimakkaasti

Häiriöt lääkkeiden toimituksissa ovat lisääntyneet voimakkaasti, uutisoi STT. Myyntilupien haltijat ilmoittivat Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimealle viime vuonna yli 1  200 saatavuushäiriötä. Vielä vuonna 2011 ilmoituksia tuli alle sata. Saatavuushäiriöt ovat painottuneet viime aikoina mm. verenpainelääkkeisiin.

Pulaa on ollut myös eräistä ehkäisypillereistä, mielialalääkkeistä, ihotautivoiteista ja kipulääkkeistä.Tänä vuonna saatavuushäiriöstä on ilmoitettu yli 900 kertaa. Viime vuosina yksittäisen tuotteen saatavuushäiriöt kestivät keskimäärin vajaat kolme kuukautta.Apteekeissa puuttuva lääke pyritään korvaamaan rinnakkaisvalmisteella.

Apteekkariliiton keväällä tekemän selvityksen mukaan 98 prosenttiin resepteistä lääke löytyy edelleen heti apteekin varastosta.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>