Uutiset

STT: Tampere-Pirkkalan pienlentokone-onnettomuuden tutkinnassa keskitytään lentokoulutustoimintaan ja pelastustoimiin

STT: Tampere-Pirkkalan pienlentokone-onnettomuuden tutkinnassa keskitytään lentokoulutustoimintaan ja pelastustoimiin

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) keskittyy Tampere-Pirkkalan pienlentokone-onnettomuuden tutkinnassa lentokoulutustoimintaan ja pelastustoimiin, kertoo STT.

Otkesin mukaan pelastustoimien osalta tarkastellaan esimerkiksi sitä, saapuiko paikalle oikea määrä oikeanlaisia pelastajia. Lisäksi Otkesia kiinnostaa koneessa ollut rakettivarjo ja se, miten pelastustoimi sen purki. Otkes kerää myös tiedot lentäjän lentokoulutushistoriasta ja kuuntelee tämän lennonopettajia. Tutkinnassa menee arviolta 3-4 kuukautta.

Tampere-Pirkkalan lentoasemalla keskiviikkoiltana sattuneen lento-onnettomuuden uhri oli noin 50-vuotias pirkanmaalainen mies. Onnettomuus sattui eilen hieman ennen klo 21:tä, kun ultrakevyt kone syöksyi nokka edellä kiitotien viereiselle nurmialueelle pian nousunsa jälkeen. Koneessa ei ollut matkustajia. Konetta lentänyt mies opiskeli parhaillaan lentäjäksi.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>