Uutiset

Viime viikonlopun helteiden aikana hukkui kahdeksan henkilöä

Viime viikonlopun helteiden aikana hukkui kahdeksan henkilöä

Heinäkuun helteet houkuttelivat ihmiset vesille ja veden äärelle, joka näkyi vallitettavasti myös tilastoissa ja pelastuslaitosten tehtävien määrässä. Heinäkuun puolivälin jälkeen sää alkoi vähitellen lämmetä ja kuukauden viimeisenä viikonloppuna lämpötila nousi jopa poikkeuksellisen korkeaksi. Viikonlopun helle näkyi myös hukkumistilastoissa, sillä viikonlopun aikana (26.-28.7.) hukkui kahdeksan ihmistä.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) keräämien ennakkotietojen mukaan heinäkuussa hukkui 20 ihmistä. Hukkumisista 10 sattui uidessa, kaksi vesiliikenteessä ja lopuissa kahdeksassa tapahtumien kulku ei ole selvillä. Tammi-heinäkuun aikana on ennakkotilastojen mukaan hukkunut 64 ihmistä. SUH:n mukaan huolestuttavaa on, että kesän aikana on hukkunut poikkeuksellisen monta lasta. Alle 15 -vuotiaita lapsia on hukkunut kuusi toukokuun lopusta tähän päivään.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>