Uutiset

Olavi Veistäjän palkinto Tuukka Huttuselle ja Vaara-kollektiiville

Olavi Veistäjän palkinto Tuukka Huttuselle ja Vaara-kollektiiville

Näyttelijä Tuukka Huttunen ja kajaanilainen Vaara-kollektiivi ovat saaneet Suomen Kulttuurirahaston Olavi Veistäjän palkinnon. Molemmat saavat 10 000 euroa.

Näyttelijä ja käsikirjoittaja Tuukka Huttunen (s.1976, Sonkajärvi) valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 2002. Hänen näyttämötaiteilijan uransa alkoi Hämeenlinnan kaupunginteatterista ja on jatkunut muun muassa Tampereen Työväen Teatterissa, Tampereen Teatterissa, Suomen Kansallisteatterissa, Seinäjoen kaupunginteatterissa, Rauman kaupunginteatterissa sekä lukuisissa kesäteattereissa.

Tuukka Huttunen oli mukana perustamassa Tampereelle ryhmäteatteri Siperiaa, joka aloitti toimintansa vuonna 2006. Huttusen toistuva, mutta aina uusia näkökulmia tuonut roolitehtävä on ollut Aleksi Koskela Täällä Pohjantähden alla -teoksen pohjalta tehdyissä tuotannoissa. Hän näytteli roolin Hämeenlinnan kaupunginteatterissa 2002 ja Suomen Kansallisteatterissa 2011. Huttunen tulkitsi Aleksin roolin myös Timo Koivusalon elokuvassa.

Huttunen on ollut käsikirjoittamassa useita näytelmiä ja näytellyt myös lukuisissa elokuvissa ja tv-tuotannoissa. Tampereen Komediateatterin Päämäärä tuntematon -teoksessa vuonna 2017 Tuukka Huttunen tulkitsi Tuntematonta sotilasta kirjoittavaa Väinö Linnaa sekä esityksen yhteensä yli 20 muuta roolia.

Vaara on tammikuussa 2014 perustettu esittävän taiteen omaperäinen kollektiivi, jonka juuret ovat Kainuussa. Vaara tuottaa korkeatasoista ja uutta luovaa esittävää ja soveltavaa taidetta paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

 

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>