Harrasta ja liiku, Uutiset

SUN Teemaviikot - Harrasta ja Liiku - Osa 1: asiaa kädentaidoista sekä vapaaehtoisuudesta

SUN Teemaviikot - Harrasta ja Liiku - Osa 1: asiaa kädentaidoista sekä vapaaehtoisuudesta

SUN Teemaviikot

SUN Radion elokuu on omistettu aktiiviselle elämälle. Harrastuksien kirjo on laaja: itseään voi viedä esimerkiksi liikunnan pyörteisiin, tai vaikkapa kieliopintoihin. Hienoja harrastusmahdollisuuksia löytyy myös toisten auttamisen parista vapaaehtoistoiminnan avulla.

Ohjelman voit kuulla SUN Radiosta tiistaisin kello 17.25, torstaisin kello 8.45. ja lauantaisin kello 12.25. SUN Radion nettisivuille ohjelmat julkaistaan kunkin ohjelman ensimmäisen radioesityksen jälkeen. 

Osa 1

Avausjaksossa perehdytään käsitöiden harrastamiseen, joihin tutustuttaa Ulla Tujula Tampereen seudun työväenopistosta.

Voiko käsitöiden harrastaminen jopa lisätä älykkyyttä...?

Ohjelman toisella puoliskolla puhutaan yleisemmin siitä, mitä Suomen Punaisen Ristin Tampereen osasto tekee, ja miten toimintaan voi tulla mukaan. Haastateltavina ovat ensiapukoordinaattori Katri Kauppila ja vapaaehtoitoiminnan koordinaattori Kaisa Kuuppo.

Mikä ihme on Tampuri, ja mitä siellä tehdään? 

Kysymyksiin  vastauksia kuulet Teemaviikkojen ohjelmasarjan avausohjelmassa. Kuuntele alta!

Yhteistyössä:
               

Punaisen Ristin Tampereen osasto tarjoaa monipuolista vapaaehtoistoimintaa kaiken ikäisille. Kohtaamispaikka Tampurissa Otavalankadulla on mahdollisuus piipahtaa tutustumassa toimintaan, poiketa kahvilla, osallistua kursseille tai käydä hankkimassa käsitöitä jaensiaputarvikkeita itselle tai lahjaksi. Monipuolisesta toiminnasta on mahdollisuus löytää itselle merkityksellinen harrastus, jolla voi samalla auttaa myös muita.

http://tampere.punainenristi.fi

Tampereen työväenopisto 120 vuotta. Toiminta alkoi vuonna 1899, nimi vaihtui vuoden 2013 alusta Tampereen seudun työväenopistoksi, kun Tampereen ja Ylöjärven opistot yhdistyivät.

Työväenopisto on kansalaisopisto. Kansalaisopistot ovat asuinpaikkaan ja pohjakoulutukseen katsomatta kaikille avoimia oppilaitoksia, joissa voi opiskella uusia tietoja ja taitoja. Niiden opetustarjontaan kuuluu yleensä esimerkiksi kieli- ja kirjallisuuskursseja, yhteiskunnallisia aineita, tietotekniikkaa sekä taide- ja käsityökursseja. Lisäksi kansalaisopistoissa järjestetään yleisöluentoja kaikille kiinnostuneille.

Opiston osana annetaan taiteen perusopetusta. Opistoon kuuluvat Sara Hildén –akatemia ja Viita-akatemia.

www.tampere.fi/tyovaenopisto

Asiantuntijat:

Ulla Tujula vastaa kädentaidoista Tampereen seudun työväenopistossa

Katri Kauppila ja Kaisa Kuuppo työskentelevät SPR:n Tampereen osastossa

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>