Uutiset

Hämeenlinnaan rakennettavan ”maailman edistyksellisimmän vankilan” peruskivi muurattu

today7.8.2019

share close

Peruskiven muuraustilaisuudessa puhujina olivat muun muassa Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Esa Vesterbacka ja Hämeenlinnan kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.[/caption]

Hämeenlinnassa on keskiviikkona 7.8. muurattu uuden satapaikkaisen naisille tarkoitetun vankilan peruskivi, kertoo Rikosseuraamislaitos (RISE). Vuoden 2020 syksyllä valmistuva vankilaympäristö on ensimmäinen uuden vankilakonseptin mukaisesti toteutettava kohde ja kansainvälisesti ainutlaatuinen hanke. Vankilaympäristö toteutetaan uudella konseptilla, jonka suunnitteluun ovat osallistuneet muun muassa vankilan henkilöstö, vangit ja eri alojen asiantuntijat.

Konseptin pohjalta tavoitteena on rakentaa maailman edistyksellisin vankila. Uuden vankilaympäristön tavoitteena on vähentää uusintarikollisuutta. Toiminnalla ja tilaratkaisuilla tähdätään vankien rikoksettomaan elämään: vangit vapautuvat mahdollisimman hyväkuntoisina ja heillä on taitoja ja kykyä sopeutua ja löytää paikkansa yhteiskunnasta. Vankeusaika mahdollistaa myös digitaalisen yhteiskunnan kehityksessä mukana pysymisen.

Uuden vankilan sellit ovat digisellejä eli niissä on sellipäätteet, joita kehitetään parhaillaan. Vankila rakennetaan vanhan, nykyisin tyhjillään olevan vankilarakennuksen läheisyyteen samalle tontille.

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%