Uutiset

Hämeenlinnaan rakennettavan "maailman edistyksellisimmän vankilan" peruskivi muurattu

Hämeenlinnaan rakennettavan "maailman edistyksellisimmän vankilan" peruskivi muurattu

Peruskiven muuraustilaisuudessa puhujina olivat muun muassa Rikosseuraamuslaitoksen pääjohtaja Esa Vesterbacka ja Hämeenlinnan kaupungin apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuo.[/caption]

Hämeenlinnassa on keskiviikkona 7.8. muurattu uuden satapaikkaisen naisille tarkoitetun vankilan peruskivi, kertoo Rikosseuraamislaitos (RISE). Vuoden 2020 syksyllä valmistuva vankilaympäristö on ensimmäinen uuden vankilakonseptin mukaisesti toteutettava kohde ja kansainvälisesti ainutlaatuinen hanke. Vankilaympäristö toteutetaan uudella konseptilla, jonka suunnitteluun ovat osallistuneet muun muassa vankilan henkilöstö, vangit ja eri alojen asiantuntijat.

Konseptin pohjalta tavoitteena on rakentaa maailman edistyksellisin vankila. Uuden vankilaympäristön tavoitteena on vähentää uusintarikollisuutta. Toiminnalla ja tilaratkaisuilla tähdätään vankien rikoksettomaan elämään: vangit vapautuvat mahdollisimman hyväkuntoisina ja heillä on taitoja ja kykyä sopeutua ja löytää paikkansa yhteiskunnasta. Vankeusaika mahdollistaa myös digitaalisen yhteiskunnan kehityksessä mukana pysymisen.

Uuden vankilan sellit ovat digisellejä eli niissä on sellipäätteet, joita kehitetään parhaillaan. Vankila rakennetaan vanhan, nykyisin tyhjillään olevan vankilarakennuksen läheisyyteen samalle tontille.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>