Uutiset

Maakunnan Matti: Asuntokaupan alkuvuosi ja odotukset, vieraana OP Koti Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtaja Ari Nikkilä

Maakunnan Matti: Asuntokaupan alkuvuosi ja odotukset, vieraana OP Koti Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtaja Ari Nikkilä

Ihmiset seuraavat suurella mielenkiinnolla asuntojen hintojen muutoksia. Tälle ajalle on ominaista, että kotien neliöhinnat elävät voimakkaasti – heilurin omaisesti ne laskevat rajusti ja nousevat rakettimaisesti. Mieltymykset muuttuvat nykyisin kovin herkästi: perinteisesti suomalaiset ovat olleet omakotitaloasujia, oma tupa on ollut elämän suuri täyttymys.

Linnamaiset lukaalit ovat juuri nyt pois huudosta, kun vastaavasti postimerkin kokoisella tontilla oleva pieni, yksitasoinen noin 100 neliön omakotitalo on hittituote. Suuri osa talouksista on yhden ihmisen huusholleja. Vuokra-asuminen on suosittua, esimerkiksi Tampereella vuokrakotien määrä on suurempi kuin omistusasuntojen määrä.

Maakunnan Matti, toimittaja Matti Pulkkinen haastatteli OP Koti Pirkanmaa Oy:n toimitusjohtajaa Ari Nikkilää asuntokaupan ajankohtaisista kuulumisista Tampereella ja Pirkanmaalla.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>