Uutiset

Kysely: 85 prosenttia kaikista Viroon tai Latviaan matkustaneista toi alkoholia Suomeen

today13.8.2019

share close

Ikaalisten Matkatoimisto teetti kyselyn alkoholiostojen tärkeydestä suomalaisille matkailijoille Virossa ja Latviassa. Kyselystä käy ilmi, että kohdemaan alhaisemmalla alkoholiverolla ei ole merkittävää vaikutusta matkakohteen valinnassa. Suomalaiselle matkustajille alkoholin tuontimahdollisuutta tärkeämpää on mahdollisuus tuoda vaatteita, makeisia ja kosmetiikkaa.

Yli 55 prosenttia kaikista vastanneista kertoi, että alkoholin verotuksella ei ole lainkaan vaikutusta matkakohteen valintaan. Yli 95 prosenttia matkustaneista kertoi, ettei alkoholilla ollut merkittävää vaikutusta.

Kysely tehtiin juuri ennen Viron alkoholiveron alentamista touko-kesäkuun aikana, ja siihen osallistui kaikkiaan noin 2 300 henkilöä.

Virossa ja Latviassa matkustaneet arvostivat vaatteiden, makeisten ja kosmetiikan tuonnin tärkeämmäksi kuin alkoholituonnin. Kaiken kaikkiaan suomalainen etsii matkaltaan muita kuin shoppailumahdollisuuksia, sillä ostosten tuonti koettiin kaikissa tuotteissa vain hieman merkitykselliseksi. Tärkeimmäksi ostosten kohteeksi nousivat vaatteet. Mahdollisuus tuoda alkoholia Suomeen on tärkeämpää Baltiaan matkaaville verrattuna suomalaisiin, jotka matkustivat muualle maailmaan.

Kyselyn mukaan 85 prosenttia kaikista Viroon tai Latviaan matkustaneista toi alkoholia Suomeen. Puolet kaikista vastanneista kertoivat tuoneensa alkoholia kerran tai kahdesti viimeisen 12 kuukauden aikana. Joka kuudes Viroon tai Latviaan matkustanut suomalainen ei tuo lainkaan alkoholia Suomeen. Muualle kuin Viroon tai Latviaan matkustaneista suomalaisista yli 60 prosenttia kertoi tuoneensa kotimaahan alkoholia matkaltaan. Alkoholin tuominen Virosta tai Latviasta lomamatkan yhteydessä on siis huomattavasti suositumpaa kuin alkoholin tuonti lomamatkaa viettäessä toisaalla.

Kaikista vastanneista kolme neljästä kertoo, että hintatasolla on vaikutusta matkakohteen valintaan. Viroon ja Latviaan matkustettaessa hintatason merkitys kasvaa. Viron matkanneista yli 81 prosenttia kertoo hintatasolla olevan vaikutusta ja Latviaan matkanneista yli 84 prosenttia kertoo hintatasolla olevan vaikutusta.

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%