Uutiset

Vapaalla ollut poliisimies esti rattijuopon liikkeelle lähdön Virroilla: saanut perättömiä väitteitä toiminnastaan

today13.8.2019

share close

Poliisi on joutunut perättömien väitteiden kohteeksi, puututtuaan vapaa-ajallaan rikolliseen toimintaan. Tapauksia on parin viime viikon aikana kaksi.

Toisessa tapauksessa poliisi esti vapaa-ajallaan rattijuopon matkaan lähdön. Toinen tapaus on vielä kesken, eikä sitä kommentoida.
Molemmissa tapauksissa on väitetty poliisimiehen olleen alkoholin vaikutuksen alaisena. Ensimmäisessä tapauksessa poliisimies on puhallettu paikalla olleen poliisipartion toimesta ja tuolloin puhalluskoe osoitti lukemat 0/00 promillea. Toinen tapaus on tapahtunut välittömästi työvuoron päättymisen jälkeen 03.00 aikoihin eikä asiassa ole ensitietojen perusteella syytä epäillä poliisimiehen olleen alkoholin vaikutuksen alaisena.

Epäillyt ovat ilmoittaneet poliisimiehelle heti tapahtumapaikoilla, ettei tällä ole toimivaltuutta puuttua tilanteeseen.
Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Kari Aaltio sanoo, että ”Poliisimiehellä on velvollisuus myös vapaa-ajallaan ryhtyä kiireellisiin toimiin jos se on välttämätöntä vakavan rikoksen estämiseksi, tällaista rikosta koskevan tutkinnan aloittamiseksi tai yleistä järjestystä ja turvallisuutta uhkaavan vakavan vaaran torjumiseksi. Toimintavelvollisuus määritellään laissa poliisin hallinnosta.”

Asiasta on tosin ilmoitettu Valtakunnansyyttäjänvirastoon, joka suorittaa asiassa esitutkintalain mukaisen selvityksen. Lain mukaan on toimittava näin.
Rikoskomisario Kari Aaltio toteaa, että ”asia olisi ihan ok, jos poliisille esitetään nämä väitteet henkilökohtaisesti tai kuulustelussa, niin kuin jälkimmäisessä on tehty, mutta asia saa erilaisen luonteen kun näitä väitteitä kerrotaan kaupungilla varmoina tietoina. Nyt olemme joutuneet kirjaamaan jälkimmäisestä tapauksesta rikosilmoituksen nimikkeellä kunnialoukkaus.”

Rikoskomisario Kari Aaltio Ilkka Lahden haastattelussa:

Kirjoittaja: Ilkka Lahti

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%