Uutiset

Vapaalla ollut poliisimies esti rattijuopon liikkeelle lähdön Virroilla: saanut perättömiä väitteitä toiminnastaan

Vapaalla ollut poliisimies esti rattijuopon liikkeelle lähdön Virroilla: saanut perättömiä väitteitä toiminnastaan

Poliisi on joutunut perättömien väitteiden kohteeksi, puututtuaan vapaa-ajallaan rikolliseen toimintaan. Tapauksia on parin viime viikon aikana kaksi.

Toisessa tapauksessa poliisi esti vapaa-ajallaan rattijuopon matkaan lähdön. Toinen tapaus on vielä kesken, eikä sitä kommentoida.
Molemmissa tapauksissa on väitetty poliisimiehen olleen alkoholin vaikutuksen alaisena. Ensimmäisessä tapauksessa poliisimies on puhallettu paikalla olleen poliisipartion toimesta ja tuolloin puhalluskoe osoitti lukemat 0/00 promillea. Toinen tapaus on tapahtunut välittömästi työvuoron päättymisen jälkeen 03.00 aikoihin eikä asiassa ole ensitietojen perusteella syytä epäillä poliisimiehen olleen alkoholin vaikutuksen alaisena.

Epäillyt ovat ilmoittaneet poliisimiehelle heti tapahtumapaikoilla, ettei tällä ole toimivaltuutta puuttua tilanteeseen.
Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Kari Aaltio sanoo, että "Poliisimiehellä on velvollisuus myös vapaa-ajallaan ryhtyä kiireellisiin toimiin jos se on välttämätöntä vakavan rikoksen estämiseksi, tällaista rikosta koskevan tutkinnan aloittamiseksi tai yleistä järjestystä ja turvallisuutta uhkaavan vakavan vaaran torjumiseksi. Toimintavelvollisuus määritellään laissa poliisin hallinnosta."

Asiasta on tosin ilmoitettu Valtakunnansyyttäjänvirastoon, joka suorittaa asiassa esitutkintalain mukaisen selvityksen. Lain mukaan on toimittava näin.
Rikoskomisario Kari Aaltio toteaa, että "asia olisi ihan ok, jos poliisille esitetään nämä väitteet henkilökohtaisesti tai kuulustelussa, niin kuin jälkimmäisessä on tehty, mutta asia saa erilaisen luonteen kun näitä väitteitä kerrotaan kaupungilla varmoina tietoina. Nyt olemme joutuneet kirjaamaan jälkimmäisestä tapauksesta rikosilmoituksen nimikkeellä kunnialoukkaus."

Rikoskomisario Kari Aaltio Ilkka Lahden haastattelussa:

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>