Uutiset

Sinilevää havaittu Pirkanmaalla edelleen, mutta ajankohtaan nähden keskimääräistä vähemmän

Sinilevää havaittu Pirkanmaalla edelleen, mutta ajankohtaan nähden keskimääräistä vähemmän

Sinilevää havaittiin Pirkanmaan ELY-keskuksen raportin mukaan tällä viikolla neljällä paikalla Pyhäjärvessä: Vesilahden kirkonkylän rannassa, Lempäälässä Kirkkojärven Lempoisten uimalassa ja Mäyriänrannassa ja Nokialla Lehtiniemessä. Vähän sinilevää havaittiin myös Kangasalan Kirkkojärvessä, Sastamalan Houhajärvessä ja Valkeakoskella Vanajavedessä Sääksmäen siltojen kohdalla.

Virallisten leväseurantapaikkojen lisäksi viikon sisällä oli tehty yleisöhavaintoja sinilevistä mm. Ylimmäisessä Savijärvessä (Orivesi), Ylistenjärvessä (Sastamala) ja Mäyhäjärvessä (Lempäälä). Järviwikin leväbarometrin mukaan sinileviä on ajankohtaan nähden keskimääristä vähemmän.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>