Harrasta ja liiku

SUN Teemaviikot – Harrasta ja Liiku – Osa 3: Vapaaehtoisuutta mukavasti vaikka neulomalla & tietotekniikan opiskeleminen

today20.8.2019

share close

SUN Teemaviikot

SUN Radion elokuu on omistettu aktiiviselle elämälle. Harrastuksien kirjo on laaja: itseään voi viedä esimerkiksi liikunnan pyörteisiin, tai vaikkapa kieliopintoihin. Hienoja harrastusmahdollisuuksia löytyy myös toisten auttamisen parista vapaaehtoistoiminnan avulla.

Ohjelman voit kuulla SUN Radiosta tiistaisin kello 17.25, torstaisin kello 8.45. ja lauantaisin kello 12.25. SUN Radion nettisivuille ohjelmat julkaistaan kunkin ohjelman ensimmäisen radioesityksen jälkeen. 

Osa 3

Ohjelman ensimmäisellä puoliskolla perehdytään nykyaikana koko ajan korostuviin tietotekniikan taitoihin. Tampereen seudun työväenopiston tietotekniikan opiskelemiseen ohjelmassa tutustuttaa Maria Suikkanen.

Tubetus… pelaaminen… ajanvietettä ja hupia, vai hyödyllistä taitojen ja viestinnän kehittämistä?

 Ohjelman toisessa osiossa puhutaan siitä, mitä Suomen Punaisen Ristin Tampereen osasto tekee, miten toimintaan voi tulla mukaan, ja miten Tampereen osaston toimintaa voi tukea helposti. Toimintaan liittyy esimerkiksi pitkään toiminut neulontaryhmä, joka kokoontuu aktiivisesti Tampurissa. Haastateltavina ovat ensiapukoordinaattori Katri Kauppila ja vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Kaisa Kuuppo.

Miten puikonpyörittäjät-ryhmä toimii, ja miten sen avulla voi tukea SPR:n Tampereen osastoa…? 

Kysymyksiin  vastauksia kuulet Teemaviikkojen ohjelmasarjan kolmannessa osassa. Kuuntele alta!

Yhteistyössä:
               

Punaisen Ristin Tampereen osasto tarjoaa monipuolista vapaaehtoistoimintaa kaiken ikäisille. Kohtaamispaikka Tampurissa Otavalankadulla on mahdollisuus piipahtaa tutustumassa toimintaan, poiketa kahvilla, osallistua kursseille tai käydä hankkimassa käsitöitä jaensiaputarvikkeita itselle tai lahjaksi. Monipuolisesta toiminnasta on mahdollisuus löytää itselle merkityksellinen harrastus, jolla voi samalla auttaa myös muita.

http://tampere.punainenristi.fi

Tampereen työväenopisto 120 vuotta. Toiminta alkoi vuonna 1899, nimi vaihtui vuoden 2013 alusta Tampereen seudun työväenopistoksi, kun Tampereen ja Ylöjärven opistot yhdistyivät.

Työväenopisto on kansalaisopisto. Kansalaisopistot ovat asuinpaikkaan ja pohjakoulutukseen katsomatta kaikille avoimia oppilaitoksia, joissa voi opiskella uusia tietoja ja taitoja. Niiden opetustarjontaan kuuluu yleensä esimerkiksi kieli- ja kirjallisuuskursseja, yhteiskunnallisia aineita, tietotekniikkaa sekä taide- ja käsityökursseja. Lisäksi kansalaisopistoissa järjestetään yleisöluentoja kaikille kiinnostuneille.

Opiston osana annetaan taiteen perusopetusta. Opistoon kuuluvat Sara Hildén –akatemia ja Viita-akatemia.

www.tampere.fi/tyovaenopisto

Asiantuntijat:

Maria Suikkanen on tietotekniikan asiantuntija Tampereen seudun työväenopistosta

Katri Kauppila ja Kaisa Kuuppo työskentelevät SPR:n Tampereen osastossa

Kirjoittaja: Ilkka Lahti

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%