Pirkanmaa

OP Tampere on tulevaisuudessa nykyistä monipuolisempi palveluiden tarjoaja: esimerkiksi taloyhtiöiden tarvitsemat palvelut voivat löytyä samalta luukulta

today27.8.2019

Background
share close
OP Tampereen eläkkeelle jäävä toimitusjohtaja Mikko Rosenlund kiittelee Tampereen mittavia tulevaisuusinvestointeja. Hänen mielestään valtakunnan kakkoskasvukeskus menestyy tulevaisuudessakin, kun täällä huolehditaan vahvasta etukenosta osaamisessa ja tavoitteellisuudessa. (Kuva: Matti Pulkkinen)
OP Tampereen eläkkeelle jäävä toimitusjohtaja Mikko Rosenlund kiittelee Tampereen mittavia tulevaisuusinvestointeja. Hänen mielestään valtakunnan kakkoskasvukeskus menestyy tulevaisuudessakin, kun täällä huolehditaan vahvasta etukenosta osaamisessa ja tavoitteellisuudessa. (Kuva: Matti Pulkkinen)

37 pankkityövuotta Suomen kakkoskasvukeskuksessa ovat kristallisoineet toimitusjohtaja Mikko Rosenlundille vankan tulevaisuusorientaation merkityksen. Markkinajohtajuudestaan tiukasti kiinni pitävän Tampereen Seudun Osuuspankin eli OP Tampereen vetovastuun elokuun lopussa jättävä konkaripankkiiri kannustaa kaikkia pirkanmaalaisia työskentelemään osaamisen, kilpailukyvyn, tulevaisuushankkeiden ja selkeän tavoiteasetannan puolesta.

Mikko Rosenlund on ihastunut Tampereen ja Pirkanmaan kulttuuripääkaupunkihaku 2026:n iskulauseeseen: ”Tehdään tästä nyt numero!”.

– Muistan hyvin ajan, jolloin Tampere ja Turku olivat asukasmääriltään samankokoiset. Tampere ja sen kaupunkiseutu laittoivat ison vaihteen päälle. Syntyi vetovoima ja maine. Olemme jo pitkän aikaa olleet maamme kakkoskasvukeskus.

Rosenlundin mielestä Tampereen ja koko sitä ympäröivän maakunnan vahvan kehittymisen ja vaikutuksen maamme kansantalouteen olisi näyttävä poliitikkojen päätöksissä. Hän viittaa erityisesti kolmosraiteeseen eli tunnin junayhteyden saamiseen Tampereen ja Helsingin välille.

– Pääradan kehittämisestä hyötyvät myös Pohjanmaa ja koko Pohjois-Suomi.

”Tänne on helppo asettua”

Mikko Rosenlund otti ensiaskeleensa pankkityöhön Tyrvään ja Kankaanpään Säästöpankeissa. Tampereelle hän muutti 1980-luvun loppupuolella.

– Tänne oli helppo ja kiva tulla sekä asettua aloilleen.

– Tampereen kaupunkiseutu kerää koko ajan kehuja siitä, että alue ottaa tulijat avosylin vastaan. Joukkoomme voi luontevasti solahtaa.

Rosenlundin mielestä Tampereen vahva vetovoima haluttuna asuinympäristönä ja yrittämispaikkana perustuukin ihmislähtöisyyteen.

– Haastatan kaikki pankkiimme työhön tulevat. Kaikki puhuvat sen puolesta, että niin työpaikalla kuin asuinalueella on hyvä olla, kun ihmiset huomaavat ja välittävät toisistaan. Niin OP Tampereelle henkilöstötyytyväisyys kuin kaupunkiseudulle asumisviihtyvyys ovat tärkeitä arvoja, joita on vaalittava vastaisuudessakin.

Tavoitteet haastavat

Tampereen kaupunkiseutu ja koko Pirkanmaa hyötyvät vahvasta tavoiteasetannasta.

– Niin yrityksissä kuin yhteiskunnan instituutioissa on uskallettava ja osattava asettaa riittävän korkeat tavoitteet, Mikko Rosenlund sanoo.

Hänen mielestään Tampereen kaupunki on kannustava esimerkki selkeiden tulevaisuuden askelmerkkien määrittäjästä.

– Koko maakunta hyötyy kehittyvästä dynamosta. OP Tamperekin kasvaa ja kehittyy toimintaympäristönsä ansiosta. Lisäksi pankkimme arvoihin kuuluu olla mahdollistaja. Vahva 40 prosentin markkinaosuutemme kertoo siitä, että olemme tehneet oikeita asioita sekä yksityis- että yritysasiakkaiden mielestä.

”Ei tuijoteta peräpeiliin”

Uusi Tampereen yliopisto otti juuri ensimmäiset opiskelijat sisälle.

Mikko Rosenlundin mielestä Tampereen anti koko yhteiskunnalle on konkretisoitunut laadukkaissa korkeakouluissa: yliopistossa, teknillisessä yliopistossa sekä ammattikorkeakoulussa. Nyt Tampere3 auraa ainutkertaisesti tietä tulevaisuuteen.

– Osaaminen on Tampereen kova valtti. Siitä on huolehdittava tulevaisuudessakin.

– Maailma muuttuu koko ajan entistä nopeammin ja enemmän. Kun kaikki toimijat ovat tiukasti mukana muutoksen toteuttamisessa, pysymme aallon harjalla.

Rosenlund muistuttaa peräpeiliin tuijottamisen olevan tuhoisaa.

Osuuspankkimies kannattaa ja kiittää Tampereen kaupungin mittavia hankkeita, vaikka samaan aikaan kaupungin talous on koetuksella.

– Satsaukset tulevaisuuteen maksavat aikanaan itsensä takaisin.

Rosenlundin mielestä tulevaisuus tehdään.

– Parhaat ideat syntyvät rajapinnoilla, kun erilaiset ajatukset haastavat toisensa. Luovuus syntyy nimenomaan siellä, missä haastetaan.

– Kilpailukyky ja vetovoima mahdollistavat kysynnän ja tarjonnan kasvun.

Tarjotin laajenee

Mikko Rosenlund tietää, että hänellä riittää eläkepäivilläkin mielenkiintoista seurattavaa finanssialan kehittymisessä.

– Odotuksessani on, että esimerkiksi OP Tampere laajentaa merkittävästi palvelutarjontaansa lähitulevaisuudessa. Pankki omistaa uusia palvelujen tuottajia tai on sellaisten kanssa tiiviissä yhteistyökumppanuudessa.

Veteraanipankkiirin katseet ovat esimerkiksi taloyhtiöissä. Hän herättelee taloyhtiön tarvitsevan pyöriäkseen tukun palveluja. Ne voitaisiin saada helposti yhdeltä luukulta eli pankista.

– Asumisen ympärillä on paljon asioita, kuten muutot, remontit ja siivoukset, jotka istuisivat jouhevasti pankin palvelutarjottimelle.

Rosenlund muistuttaa OP Ryhmän olleen jo vuonna 2005 tienraivaaja, kun se perusti esikuvallisesti nykymuotoisen finanssitavaratalon.

– OP Ryhmällä ja Pohjolalla oli yhdistymishetkellä Tampereen Seudun Osuuspankissa noin 40 000 yhteistä asiakasta, kun niitä nyt on liki kolminkertainen määrä 110 000. Samanlainen kasvuvauhti on ollut koko ryhmällä. Olemme finanssisektorin markkinajohtaja.

Rosenlundin mielestä OP Ryhmän palaaminen osuustoiminnan juurille vuonna 2014 oli viisas linjaus.

– Juuremme ovat vuodessa 1902. Pian meillä on 120 vuoden tietotaito osuustoiminnan vaikuttavuudesta. Osuustoiminnan yhteiskunnallinen anti on sen yhteisöllisyydessä. Jokainen omistaja omistaa saman verran. Toimimme aina oman reviirimme parhaaksi. Toimintaideologioilla on väliä.

MATTI PULKKINEN

Mikko Rosenlund onnittelee OP Ryhmää siitä, että se on palannut  osuustoiminnan juurille. Sen vahvuus on yhteisöllisyys. Ryhmä on tienraivaaja finanssitavaratalona. Konkaripankkiiri on vakuuttunut siitä, että OP Ryhmä kehittää palveluitaan vastaisuudessakin toimialan eturivissä. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Mikko Rosenlund onnittelee OP Ryhmää siitä, että se on palannut osuustoiminnan juurille. Sen vahvuus on yhteisöllisyys. Ryhmä on tienraivaaja finanssitavaratalona. Konkaripankkiiri on vakuuttunut siitä, että OP Ryhmä kehittää palveluitaan vastaisuudessakin toimialan eturivissä. (Kuva: Matti Pulkkinen)

Kirjoittaja: Matti Pulkkinen

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%