Uutiset

Tavaraliikenne kasvanut voimakkaasti: Tampereen ja Porin sekä Rauman välisen radan kehittämishanke käynnistyy

Tavaraliikenne kasvanut voimakkaasti: Tampereen ja Porin sekä Rauman välisen radan kehittämishanke käynnistyy

Junaliikenteessä Tampereen ja Porin sekä Rauman välisen radan kehittämistä varten käynnistyy hanke, jossa tutkijaan mahdollisuuksia radan liikenteen kehittämiselle sekä kartoitetaan radan infrastruktuurin liikenteelle aiheuttamia pullonkauloja.

Selvityksen ohjaukseen ja kustannuksiin osallistuvat Pirkanmaan liitto, Satakuntaliitto, radanvarren asemakaupungit Tampere, Nokia, Sastamala, Pori, Rauma, Kokemäki ja Harjavalta sekä Tampereen, Satakunnan ja Rauman kauppakamarit. Selvitysten kohteena on tärkeä kahteen satamaan johtava tavaraliikenteen rata, joka palvelee myös kahden maakunnan henkilöliikenteen tarpeita.

Väyläviraston tuoreet tilastot osoittavat, että tavaraliikenne radalla kasvaa voimakkaasti. Viime vuonna pelkästään Lielahti-Kokemäki -rataosalla kuljetettiin yli miljoona tonnia enemmän tavaraa kuin vuonna 2017. Myös henkilöliikenteen matkustajamäärät radalla ovat kasvussa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>