Uutiset

Kuru-laivan muistopäivää vietetään Ylöjärvellä 7.9.

Kuru-laivan muistopäivää vietetään Ylöjärvellä 7.9.

Ylöjärvellä järjestetään ohjelmaa Kuru-laivan muistopäivänä. Suomen historian tuhoisimmasta sisävesillä tapahtuneesta vesiliikenneonnettomuudesta tulee ensi viikon lauantaina 7.9.2019 kuluneeksi 90 vuotta. Haaksirikon muistopäivä alkaa klo 11.30 seppeleenlaskulla Länsi-Teiskon hautausmaalla sijaitsevalla Kuru-laivan haaksirikon muistomerkillä. Sen jälkeen Kurun seurakuntatalolla järjestetään muistojuhla.

Päivän juhlallisuudet päättyvät Kurussa Tammikankaan hautausmaalla sijaitsevalla haaksirikon muistomerkillä seppeleenlaskuun ja loppuhartauteen klo 15.30. Kuru-laivan haaksirikossa hukkui 136 ihmistä, pelastuneita oli vain 22. Höyrylaiva Kuru upposi Näsijärvellä Tampereen edustalla lähdettyään myrskyisässä säässä Mustalahden satamasta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>