Uutiset

Kuru-laivan muistopäivää vietetään Ylöjärvellä 7.9.

Kuru-laivan muistopäivää vietetään Ylöjärvellä 7.9.

Ylöjärvellä järjestetään ohjelmaa Kuru-laivan muistopäivänä. Suomen historian tuhoisimmasta sisävesillä tapahtuneesta vesiliikenneonnettomuudesta tulee ensi viikon lauantaina 7.9.2019 kuluneeksi 90 vuotta. Haaksirikon muistopäivä alkaa klo 11.30 seppeleenlaskulla Länsi-Teiskon hautausmaalla sijaitsevalla Kuru-laivan haaksirikon muistomerkillä. Sen jälkeen Kurun seurakuntatalolla järjestetään muistojuhla.

Päivän juhlallisuudet päättyvät Kurussa Tammikankaan hautausmaalla sijaitsevalla haaksirikon muistomerkillä seppeleenlaskuun ja loppuhartauteen klo 15.30. Kuru-laivan haaksirikossa hukkui 136 ihmistä, pelastuneita oli vain 22. Höyrylaiva Kuru upposi Näsijärvellä Tampereen edustalla lähdettyään myrskyisässä säässä Mustalahden satamasta.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>