Uutiset

Tampereen Kaukajärvelle syntyy meksikolaistaiteilijan muraali

Tampereen Kaukajärvelle syntyy meksikolaistaiteilijan muraali

Paola Delfinin muraali Belgian Ostendissa.[/caption]

Meksikolainen taiteilija Paola Delfin maalaa muraalin Tampereelle osana Upeart Festival 2019 -ohjelmistoa. Kaukajärven kaupunginosaan syntyvä teos maalataan 15.-25.9. välisenä aikana SATOn asuinkerrostalon julkisivuun, osoitteeseen Saarenvainionkatu 9.

Meksikolainen Paola Delfin on taiteilija, jonka teoksissa orgaaniset muodot yhdistyvät epätavallisiin materiaaleihin. Katutaiteen pariin Delfin sukelsi oivallettuaan, että hän pystyy välittämään haluamansa viestin vapaammin ja aidommin isokokoisen muraalin muodossa.

Suurista seinistä tuli taiteilijalle täydellinen tapa ilmaista itseään. Paola Delfin kuvaa mustavalkoisissa maalauksissaan naisen herkkyyttä ja kauneutta, tuoden samalla esiin naisten valtavaa vahvuutta ja vaikuttavuutta. Mexico Cityssä syntyneen Delfinin tavoitteena on tehdä taidetta, joka on saatavilla kaikenlaisille yleisöille elämäntilanteesta riippumatta.

Teoksen toteuttamisessa ovat mukana Upeart, SATO, Cramo Finland, Tikkurila ja Pintaväri. Suomen suurin julkisen tilan taidetapahtuma Upeart Festival 2019 tuo syyskuun aikana julkisia taideteoksia yhdeksään kaupunkiin ympäri maata. Tampereelle syntyvän muraalin lisäksi hankkeita on käynnistynyt Joensuussa, Mikkelissä ja Espoon Karakalliossa sekä Suvelassa. Festivaalikaupungit taiteilijoineen julkistetaan vaiheittain.

Upeart Festival 2019 tuo tänä vuonna taiteen osaksi julkista tilaa yhdeksässä kaupungissa ympäri maata. Uusia festivaalikaupunkeja ja taiteilijoita julkistetaan läpi syyskuun.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>