Uutiset

Tampereen kaupunginhallitus: Hakametsän suunnittelu- ja toteutuskilpailu voidaan käynnistää

today16.9.2019

share close

Tampereen Hakametsän alueen kehittämisen eli Hakametsä Sport Campus -hankkeen konsepti- ja toteutuskilpailu voidaan käynnistää. Tarkoituksena on löytää kaupungin tavoitteiden mukainen konsepti alueen kehittämiseen ja kumppani hankkeen toteutukseen. Kaupunginhallitus päätti asiasta 16.9.

Hakametsän jäähalli ja sitä ympäröivä alue vapautuvat monipuolisempaan ja laajempaan käyttöön, kun pääsarjan jääkiekko siirtyy uudelle monitoimiareenalle. Suunnittelukilpailun kohteena on Hakametsän nykyinen tontti. Tontille rakennetaan urheilu- ja liikuntatiloja oheisharjoittelutiloineen, asuntoja ja toimitilaa.

Hakametsän alueen urheilurakentaminen on merkittävä hanke tamperelaisen liikunta- ja urheilukulttuurin näkökulmasta ja tukee monien lajien harrastus- ja harjoittelumahdollisuuksia. Hakametsä liittyy kiinteästi myös Kaupin ja Kalevan alueisiin ja yhdessä ne muodostavat monipuolisen urheilun ja oppilaitosten keskittymän. Hakametsän alue on lähellä keskustaa ja valmistuvan raitiotien varrella.

Tavoitteena on luoda Hakametsä Sport Campus, joka kokoaa urheilutoimijat yhteen ja muodostaa kansainvälisen tason keskuksen. Alueelle tavoitellaan parhaita mahdollisia olosuhteita ja tiloja urheilulle ja liikunnalle, niihin liittyville palveluille, koulutukselle ja liiketoiminnalle. Tavoitteena on myös se, että alueelle rakennetaan asuntoja esimerkiksi urheilu- ja liikunta-alan opiskelijoille.

Suunnittelukilpailun tavoitteena on saada alueelle kuntalaisten tarvitsemat monipuoliset liikuntaolosuhteet, luoda uudenlainen urheilukampus sekä löytää näiden toteuttamiseksi kumppanit. Kaupunki määrittelee tavoitteet ja vähimmäisolosuhteet, jotka alueella on oltava.

Kilpailun tuloksena tarkentuneista periaatteista alueen kehittämiseksi ja valitun kumppanitahon kanssa valmistellusta toteutussopimuksesta päättää kaupunginvaltuusto.

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%