Uutiset

Kansallinen Radiotutkimus: SUN Radion parissa viihdytään Pirkanmaalla edelleen ylivoimaisesti pisimpään

today19.9.2019

share close

Finnpanel Oy:n maanantaina 16.9.2019 julkaiseman Kansallisen Radiotutkimuksen (KRT) raportin mukaan pirkanmaalainen Radio SUN on lisännyt edelleen huimasti suosiotaan edellisestä tutkimusjaksosta, joka päättyi viime toukokuussa. Puolen vuoden tutkimusjaksolla maaliskuusta elokuuhun 2019 SUN on entistä suuremmalla erolla ylivoimaisesti pisimpään kuunneltu kaupallinen radiokanava Pirkanmaan alueella.

Tutkimuksen mukaan ne kymmenet tuhannet pirkanmaalaiset, jotka jo ovat SUN Radion kuuntelijoita, viettävät kanavan parissa aikaa keskimäärin peräti 587 minuuttia viikossa. Lukema ylittää seuraaville sijoille yltävät Bassoradion ja Radio Novan hämmentävästi yli kahdella tunnilla viikossa (463 ja 460 minuuttia).

”Ohjelmiston kehitystyö kantaa hienosti hedelmää ja sitä aiomme vastaisuudessakin jatkaa”, kertoo Radio SUN Oy:n ohjelmapäällikkö Valtteri Kujansuu. ”Olemme kiitollisia ja otettuja kuulijoiden uskollisuudesta kanavaamme kohtaan. Teemme jatkossakin kaikkemme, jotta yhä useampi kokisi SUN Radion läheiseksi ja omakseen.”

Radioasemien kuuntelun suhteellista osuutta kaupallisten radiokanavien kuunteluun käytetystä ajasta mittaavan kaupallisen kanavaosuuden perusteella Radio SUN nousi Pirkanmaalla Radio Rockin ohi sijalle kolme. Ainoastaan Suomen ylivoimaisesti suurimmat valtakunnalliset kaupalliset radiokanavat Radio Nova ja Suomipop keräävät enemmän kuuntelua Pirkanmaalla. Radio SUN kerää 9 % osuuden kaikesta kaupallisen radion kuuntelusta Pirkanmaalla. Muut paikalliset ja alueelliset kanavat jäävät kauaksi tästä. ”Kanavamme parissa on aiemminkin viihdytty pitkään, mutta nyt kuunteluajat ovat aivan eri tasolla. Toivotamme kaikki uudetkin radion ystävät tutustumaan SUN Radioon ja nauttimaan monipuolisesta musiikista ja mielenkiintoisista paikallisista puheenaiheista”, sanoo Kujansuu.

”Mainostajiemme kannalta tämä on loistava uutinen, sillä mitä pidempään kuulijat kanavalla viihtyvät, sitä useammin he kuulevat mainostajan viestin”, kertoo Radio SUN Oy:n myyntijohtaja Marika Hyvärinen.

Myös Radio SUN Oy:n toisen kanavan, FUN Tampereen, kuuntelu kasvoi tutkimusjaksolla yli 40 % kuunteluajalla mitattuna. ”FUN Tampere on kasvattanut kuunteluaan jatkuvasti. Paikallisen sisällön, omaleimaisen musiikkiprofiilin ja vaihtelevien erikoisohjelmien lisäksi laaja urheilutarjonta Ilveksen jalkapallo- ja jääkiekkoselostuksineen kiinnostaa kovasti.”, kertoo Kujansuu.

SUN Radiota voit kuunnella FM-taajuuksilla eri puolilla Pirkanmaata, Kanta-Hämettä ja pohjoista Satakuntaa. FUN Tamperetta voit kuunnella FM-taajuuksilla Tampereen kaupunkiseudulla. Kanavien nettiradiot löytyvät osoitteista radiosun.fi ja funtampere.fi. Kanavat ovat kuultavissa myös Tampereen kaapeliverkoissa sekä radiot.fi-applikaatiolla.

Lähde: Finnpanel Oy, Kansallinen radiotutkimus KRT, 03-08/19, Pirkanmaa.

Kirjoittaja: Radio SUN

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%